Dikten fran malin och de andra tror jag!

Helen

Du jobbar och kor bil,
du har en ganska bra stil.
Med smulor i fickan kan du aldrig lida av svelt,
for annars hade du gnallt.
Du har ett skratt retande skratt,
ja man skulle kunna fa fnatt!
Vi kommer aldrig att glomma nar du lag pa sjukan,
ar du saker pa att du inte svalde krukan?
Traffa inte en man som satter sig som lim,
for i sverige sa har du ju Jim!
Din farmor och farfar hjalper dig med det mesta,
men kankse inte sa mycket nar du vill festa!
Men vi tycker med dig om att festa,
sa vem vet vi kankse ska usa gasta.
Helen du ar sa himla go a gla,
tank att du ska aka anda till usa!
Du ar en person som alltid staller upp,
vi kommer att sakna dig i varan grupp!
kommer sakna dig otroligt,
men vi hoppas du far de as roligt!
Vi vill sa garna att du stannar kvar,
for du ar natt av de basta vi har!
Men du ska ut i varlden pa egna ben,
Vi alskar dig Helen!



New Milford!

I dag begav jag mig av till New Milford och motte Ida, en valdans rolig tjej. Skaning sa klart! haha
Mottes upp vid stop and shop och fortsatte i en bil till en pizzeria for att ata, gillade absolut inte pizzan sa vi fick med oss dem i en pizzakartong, ganska knepigt. Sen behovde bilen mer bransle, och det ar en sak for sig.
Akte till Wal-mart och kopte massa roliga saker, allt var as billigt och om jag var i sverige skulle jag aldrig ha kopt det jag kopte i dag, sa mycket onodiga saker, fast roliga saker.

Helen

Studenttrojan.

I gar var jag barnvakt pa kvallen for mamman och pappan skulle ut och ata middag.
Pratade med anna en valdans lang tid, forovrigt sa fyller hon ar i dag! Grattis!
Pa kvallen ville jag verkligen bara sitta och mysa med min studenttroja, men det var ju sa varmt, men om helen vill nagot sa gor hon det med, satter pa flaken i rummet pa hogsta niva och stter pa mig min troja!
Tar fram mitt svenska godis och borjar titta pa Camp rock pa disney channel. Hinner inte bara se den en gang utan aven tva ganger innan mamman och pappan kommer hem. Efter forsta filmen sa blir det for varmt med trojan sa den aker tillbaka till byran. Men just nu vill jag ha en san kall sverige natt da man kan sitta ute pa ballkongen med en mysig troja och bara tanka. Det gar minsann inte har, har ar det for varmt for sadant.
I dag ska jag da aka till new milford och mota Ida, ska bli valdigt spannande.
Pratade med sandra i dag, som jag akte med fran frankfurt, vi pratade lite (valdigt lite) om att aka in till NYC om tva veckor den helgen jag fyller ar och vara dar hela helgen hitta nagot litet billigt boende och vara dar. Ska se om Julia med ska forlja med. Vore valdans trevligt ifall det blir av.

Myskvall

Joda anna det fick ju bli vatten eftersom colan hade gjort sitt, kom allt en och annan rap!

//Helen

H&M

I dag var vi pa ett mall i dunbery tror jag att det hette, iaf familjen skulle typ til nagot slags tivoli sa jag passade pa att ga in i mallet, oj oj oj helen tar och ringer sin gamla faster och ar overlycklig for langst ner sa ska H&M finnas, nar jag gick in dar kanndes det som hemma, paminnde lite om den H&M som finns i kungsbacka. Jag tog och plockade atmig massa klader som jag sedan provade, provrummen ser exakt likadana ut, fast har kan man lasa dem. Hon som skickar in en sager till mig ''nardukommer ut sa kan du val hanga tillbaka kladerna'' det var sa jag trodde hon sa, narjag kommer ut sa raknar hon och ser sa jag har ratt, hon undrar om jag ska kopa allt det?! na bara ett svarar jag, men jag kan ta och hanga tillbaka de andra kladerna. da far man som svar: '' va!?!!? vill du det? du kan hanga dem har annars?
I sverige vill dem ju att man ska hanga tillbaka kladerna.?! Hon blev typ jatte glad.
Jag fick kopt mig en svart prickig klanning och ett pannband eller vad det nu heter.

Harde att sverige hade lite sol i dag! Det var ju inte illa, men ni kan ju hoppas pa att det blir varmt pa onsdag.

//helen

Ett samtal och dan ar raddad!

Pratade med min kara anna nu.
Ringde och sa att familjen skulle i vag den 11-15 oktober, jag trode de skulle vara borta i tva veckor men icke sa picke, dem skulle bara vara borta i 5 dagar, men dem fran sverige kunde kommma hit iaf. Typ komma 2 dagar innan familjen aker och kankse stanna nagra dagar nar familjen ar hemma, det gick jatte bra for foraldrarna bara om dem hjalpte till att passa barnen, vilket dem kommer att gora.
man kan ju passa pa och aka till manhattan nar familjen ar i mexico och sedan kan man ju vara har  CT nar familjen ar hemma.
Vad jag ar lycklig, vad jag ar lycklig, mandag, tisdag , onsdag, torsdag, fredag, lordag, sondag ja hela langa veckan ut.
Det ar bara 15 veckor kvar, typ som ettoch ett halvt sommarlov.
Just nu sitter kille och tittar i min svenska se och hor, som laila skickade hit.
Nu ska jag ta och titta pa flyg om det finns nagra billiga.


anna ch jag.

//helen

?!?!!?

I dag har dagen gatt valdigt segt, ar typ redan trott, sa jag funderar pa att lagga migoch se tv efter jag har atit kinamat som mamman kommer att kopa hem.

I dag mitt pa dagen var jag jatte trott och jag orkade verkligen inte att jobba, for killen ville inte vara ute, han ville typ bara vara inne och leka, sedan tog dem sina naptime som var ganska okej.
Eftersom det sags att en au pair gar upp ca 7 kg per ar om man aker som au pair, sa har jag just nu borjat att ga med barnen pa en promenad, satter dem i karran och gar upp och ner for alla backar, tank da att det ar varmt da ar det annu jobbigare, hahah
a promenaden vi gick i dag sag jag fram emot, sa man kunde slappna av lite.
Nar barnen hade sin naptime andra gangn, satte jag mig framfor datan.
Gud vad jag blev glad, fick ett mail av jonas, inte visste jag att han gillade att skriva mail, men glad blev jag,
ska fraga foraldrarna i kvall nar det ar dem ska aka till mexico sa att vannerna kan komma hit.

Nu kom kinamaten, sa det kankse ar bast att ga. haha
//helen

saknar vannen!!

Jonas och jag pa min student.

5 personer for att klippa graset.

Just nu sitter jag pa mitt rum, horde lite grasklippor over allt, tittade ut da ar det 5 man som klipper deras tomt, 5 styckna! okej!
Nu ska jag komma pa att gora nagot med pojken medans tjejen sover. Vi har tittat lite pa skorpioner som vi gor typ varje dag! och andra djur har pa datan!
Jag raknade ut i gar att jag kommer att ha lagom med pengar tills jag fyller ar till att kunna kopa en data, jag far lon dagen innan!!

//helen

Swedish fish


Denna dagen har varit helt okej. Pojken vet jag inte hur manga rest han har tagit varav en han sommnade pa.
Efter att han hade varit vaken ca 20 minuter da vi at glass sa blev han ledsen for jag tyckte inte han skulle ha nagon mer rest for jag tankte att han skulle ju kunna sova i natt. Da kommer pappan och sager at om han vill ta en rest till sa ar det helt okej, han far alltsa ta hur manga han vill innan klockan blir 5. Okej. det ar ju bra att man vet det. Tjejen tycker darimot att det ar roligt att vara vaken.
I dag var vi ute pa en promenad och sag oss omkring bland alla hus. Och for att inte bara vara hemma.
Det finns sa manga fina hus.

I dag kom ett paket fran min kara farmor, olika dlmatt, jag blev valdigt glad. en osthyvel, en pansel och farfar hade skickat med ett tuggumipaket, det maste ha varit farfar.

I gar fragade mamman mig om jag visste vad swedish fish var for nagot. Godis fiskar.
I dag hade hon kopt med sig sadana hem, det var sana fiskar i olikafarger fast har sa ar dem bara roda och smakar mycket godare. Roligt att sverige fick gora sig viktig.

Fick tva sma sota mail forut av alma och wilma. Wilma berattade att hon sag nar Hakan Hellstrom var pa skansen och han hade en gulkavajs sa han liknade den svenska flaggan, jag skulle med se pa skansen men jag kan ju inte eftersom man inte kan gora nagot roligt pa denna datan. Och att hon hade tagit siler och guldpingvinen i simskolan och undrade om jag kunde ta marken i min pool. haha sot.
Inte nog med att jag fick mail i fran dem utan alma hade skickat tva sms, pa det forsta skrev hon: Hej helen har du borjat jobba en ring min mobil om du vill svara mig om du har tid och vill det far du bestema tycker jag, detta var det forsta.
det andra ar ganska roligt: jag glomde detta puss och kramar alma.
Vilka sota kusiner man har.


Ar hon inte for go da eller?

I morgon ar det forsta dagen helt sjalv, pappan ska inte jobba hemma i morgon, antingen gar det mycket battre eller helt tvart om. Jag tror pa det positiva!
Har tittat pa ''min '' dator som jag vill ha, jag vill ha den nu, den kostar $1098,98 och 11,998kr i sverige, alltsa nastan halva priset. Pa min fodelsedag antar jag att jag kan ha sparat ihop till den jag vill ha.

Nu ringde det pa dorren och jag skojar inte, det var polisen sa jag maste ga ner och titta vad som hander.

ha det bra helen




jag fragade vad polisen ville nar de ringde pa. de fragade iaf vi hade tappat en ipod pa gatan for dem hade hittat en. okej, skulle polisen gora sa i sverige? Tror knappast det. eller var det kankse om vi hade hittat en ipod? aja samma sak polisen skulle aldrig gora det.

Forsta jobbdagen sjalv.

I dag var min forsta dag att ta hand om barna, mamman jobbade och pappan jobbade hemma, han var dar om jag behovde honom.
I dag har det kannts som om det har varit varldens langsta dag, Gick ut vid halv nio och lekte, gick in och tjejen skulle ta sin nap, det tog 30 minuter innan hon sommnade, killen vilade lite och kom sedan in till mitt rum, i min byra sa i andra ladan har jag mitt svenska godis, sa nar kille kommer in gar han forst och sager hej till mig sedan direkt till min byra oppnar lada och tar ner handen, jag sa att han fick ta om han fragade, da kommer snalla helen kan jag fa en, nu har jag fragat. haha

Var och ovningskorde med pappan nu i osregnet, det osregnar typ 15minuter varje dag, eler det har gjort det nu nar jag har varit har. men jag hittar till biblioteket, nagot mall, och skolan som pojken ska borja i. aa det ar typ om man bara kor rakt fram och svanger nagon gang sa kor man som i en cirkel, ganska roligt.

Sag nu nar jag tvattade handerna att jag har fatt farg i ansiktet i dag, och jag var kankse ute 1 timma kankse eller 1,5 timme.
sa ar det for mig.

I kvall kom min vad det nu heter och halsade pa mig, hon typ har hand om mig nar jag ar har i usa. Inga forvarningar alls sa jag var typ i chock nar hon kom. Jag fick massa papper som jag ska tydligen ha nytta av. college till hosten blir det, eventuellt pa helgskurser.
Hon sa att jag kunde ta korkort har somtyp ett minne eftersom jag kan kora pa mitt internationella sa gor jag ju det. det finns battre saker att lagga pengar pa.

Pa lordag ska jag sitta barnvakt, foraldrarna ska till grannen och ata middag, undra vilka dem tar som grannar. Om det ar dem pa denna gatan eller om det ar typ 1 km ifran?! 

Allt for mig leverpastej.
helen

Mandag

I dag har jag borjat forbereda mig infor i morgon da jag skall jobba sjalv for forsta gangen, ska bli valdigt spannande.
I dag kom familjens forra nanny och halsade pa med tva barn som hon passar, det var valdigt roligt fast hon maste ju trott att jag var stum eller nagot. Typ en timma innan de skulle aka hem sa borjade jag prata. Jag vet inte riktigt men jag tror att jag maste checka laget forst innan jag kan borja prata. mamman sa massa braom mig till stefh. Hon berattade att i sverige har deras dagis oppet 24/7 och det var helt otroligt nar de i usa bara var uppet vissa timmar. Fick snabbt forklara att det inte var alla dagis. Var ute pa en promenad med mamman barnen och hunden, hon berattar da att om man gar vanster fran varat hus sa bor det tva hundar som inte sitter i koppel. och att hon inte gillar att ga dar med crosby (hunden) for att han har dodat hundar innan, det var en liten hund som retade upp honom. men annars sa ar han inte farlig.

Nu ska jag ta och stanga av datan for i dag och i kvall.annars sitter jag bara har och da lar jag mig ingen engelska.

i dag har jag varit i usa i en vecka och jag har lart mig sa mycket om olika saker.

ha det bra helen

july 4th

det ar usa:s sjalvstandighets dag tror jag.
Ida fragade mig forrut i dag om jag ville komma till henne och vara med henne och hennes familj, dem skuklle tydligen vara nere vid deras sjo, massa folk, hennes familj och massa som dem kanner.
Pratade med min familj om vad dem skulle gora eftersom den dagen ar valdigt stor har, men dem skulle inte gora nagot och dem tyckte det var roligt for mig i fall jag akte i vag och traffade folk.
kunde aka pa torsdag kvall om jag ville det for det ar tydligen mycket folk fran NY som har nagot slags hus har i CT sa det konmmer att vara mycket folk pa vagen.
det ar ju bra att veta. Om det blir av tror jag att det kommer att bli jatte roligt, har aldrig traffat manniskan innan, men det kommer sakert bli kul.

I morgon ska jag vara dar nere i koket klockan 8 eller typ 7.50 for da borjar jag. Ska till biblioteket i morgon med mamman och barnen, ska se om hon kan kora till mallet sa jag kan hitta dit.

oj oj oj min tvatt maste jag hamta.

helen

-----------------------------------------------------------------------uppdatering------------------------------------------------------------
vad jag trivs i denna familjen, det ar valdigt skont att kanna sa.


Tittar eller a jag lyssnar eftersom det jag spelar in pa kameran kan man inte se pa datorn. jag lyssnar pa nar vi pa skolan innan vi kom till familjerna. da visade vi de andra au pairerna hur man sjung huvud axlar kna och ta. det var en fran skande som sa vad orden hette sa alla som ar i det rummet sjunger huvud axlar kna oxh ta inte pa svenska bara utan skanska. ganska roligt.

En konstig dag,

Denna dgaen har varit jatte konstig, i morse ville jag inte alls ga ner till familjen.
Ringde och pratade med jonas ett tag. da blev det genast battre, pratade med laila och farmor med.
farmor ar ju gullig nu har hon postat i vag massa matt till mig dl matt msk, tsk och krm det kunde jag behova.

en dag som denna skulle jag bara kunna hitta vagen till nagot mall sa jag kan ga i affarer och bara vara sjalv och tanka.
titta pa allt annorlunda som finns.
det kankse ar lika bra att jag inte vet vagen an till nagot mall da kanske det tar langre tid for mig att spara till en dator.

vadret i dag har varit jatte konstigt, det har osregnat och oskat, det har varit sol och det har varit blasigt. fast varmen har varit den samma runt 22 grader tror jag. rummet ar jatte varmt aven om jag har pa flakten pa det hogsta.

har forsokt att fa kontakt i dag med min kara mor men hon svarar ju inte.
ska iaf nu ta och ringa pappa och se hur han och eva har dert i deras nya lagenhet.

//helen

forsta korningen.

i dag var jag ute och korde med pappan, eller rattare sagt ''ovningskorde'', dem maste tro att vi i sverige inte kan kora eller nagot. Det ar automat pa bilen och det gick jatte bra, jag behovde ju inte direkt saga att jag bara har kort automat 2 ganger innan. Pappan blev iaf jatte glad nar jag sa att jag var bra pa att kora manuelt, haha det kankse inte ar sa manga som kan det har.

I dag var vi hos vetrinaren med hunden, det var ett jatte litete stalle, pojken foljde med och han borjar mer eller mindre dra sig till mig, det kanns ju jatte bra.

Snart blir det poolen, det kanns som man har kommit utomlands eller nagot. Oj helen konstigt du ar ju utomlands.

Nu ska jag ta och packa upp min sista vaska som jag inte har packat upp an. den ligger har pa golvet helt oppen.

// helen

okej ( ett ord som andvands VALDIGT ofta av mig)

okej, jag har kommit till familjen, trivs jatte bra.
i gar hamtade pappan mig pa skolan. jag tyckte det var roligt att han kom i en audi A6 medan jag fick hora nu i kvall att ida som bor en bit har i fran blev hamtade i en helikopter. okej, lite trakigt for mig.
Fran skolan till hemmet sitter vi i ko, hur lang ko som helst, aker over till manhattan for det var tydligen en ''genvag'', aker forbi new nork yankass eller vad det nu heter, jag och engelska ord ar ingen bra kombination. Arenan var iaf jatte stor!!
Det var jatte eller inte jatte pinsamt men klagom pinsamt att sitta i bilen med pappan i tva och en halv timma, det skulle bara ta 1 timma. Ingen i familjen tyker riktigt om att lga mat, shysst att bjuda mig pa pizza forsta dan, det var verkligen det jag ville ha. eller inte.  Nar vi kommer hem kommer mamman och kramar om mig, hon ar ganska kort. barnen ar sa sota. Killen var lite blyg.  Tjejen var glad.
Mitt rum ar as mysigt fast min sang har inget tacke, sa det saknar jag verkligen. I morse akte jag pojken och mamman och handlade, jatte stor affar med typ bara mat. Sen lammnar vi av den gamla au pairen, pa vagen hem papekar mamman att pa biblioteket i narheten sa finns det ett bibliotek och dar kan man tydligen ta engelska kurser. trevligt trevligt, kannde att det var en liten pik mot mig, men jag overlever nog ska ni se.
kors i taket helen, for redan under denna dagen sa har helen blivit mycket battre pa engelska och det tycker aven mamman, hon kankse inte skulle ha sagt det sa fort.
I morgon ska jag ut pa vagarna har, ska ''ovningskora'' med pappan sa jag hittar till stallerna jag ska till bland annat biblioteket, skolan (till hosten) och parken.

Den forsta kultur krocken var i onsdags da vi alla svenskar som var pa skolan gick pa bio, Sex and the city. Nar filmen var slut reste sig alla och gick ut, forrutom vi svenskar, jo alla satt vantade pa en och samma sak, namligen att ljuset skulle tandas. det tands ju alltid i sverige.

En annan rolig sak som hande i dag nar jag och pojken at glass, pappan kramar om pojken och nar han reser sig sen sa sager han ugly till honom, bara pa skoj forstass men vad jag skrattade, jag skojar verkligen inte han sa verkligen ugly. okej det kommer bara vara anna som fattar. men jag skrattade och jag kunde ju inte forklara varfor jag skrattade.

Mamman klagade i dag pa att bensinen var dyr, da forklarade jag att den kostar det dubbla i sverige.

nu ska jag lagga mig och skriva ner lite olika ord, lite som glossor for mig sjalv, sa jag lar mig snabbare.

ha det bra helen

Framme hos vardfamiljen.

Nu sitter jag i mitt rum hos min vardfamilj. Familjen verkarvara jatte bra.
ska skriva mer i morgon ska namligen sova nu. mer mer info kommer i morgon elin.

Usa nu!!!

Sitter nu pa hotellet och ska snart borja dagen med en lektion som haller pa hela dagen. efter lektionen ska vi alla in till manhattan pa en rundtur!!!! Kann pa den alla!!

Flygresan hit i gar gick bra, men allt annat blev helt komplicerat. Jag och en annan som heter sanna fick inte nagra platser pa planet men fick sedan tva, ganska bra platser kom brevid en som heter katarina som med ska vara au pair.

Nu ska jag ta och ringa till min gamla faster. haha

men jag mar bra och jag kommer att ha det bra!!

// helen

Måndag och den 16 juni!!!!!!!!

Om 15 Minuter åker jag hemmifrån!!!!!!!!
Jag är snart där nu. Sitter och pratar med ida en snabbis..
Vad roligt jag ska ha det nu!!!

Säg det till alla jag är på väg, jag älskar varje steg jag tar!!!

Söndag kväll och allt är nästan klart.

Allt är nästan klart nu, det är bara det där fula arbetet som man ska göra som jag har kvar, men jag tänker inte sitta och skriva ett helt arbete nu, så jag kopierar de tre sista sidorna och skriver om lite på dem andra, vad förväntar man sig lixom?
Jag har aldrig gillat att skriva, inte svenska iaf, jag fick kämpa mig till mitt G i svenska och jag kanske var lite slapp.

Om ca 12 timmar så är jag framme i Frankfurt, 12 timmar jag kommer då inte sova länge i natt om jag ens kommer att sova något, elin kommer snart och ska sova här, hon den galningen trodde jag skulle åka halv 8 på kvällen, vet inte hur många gånger jag har sagt till henne och till alla andra att det är halv 8 på morgonen.

I dag har vi varit och hälsat på hos mormor och morfar, ätit god mat, när vi skulle åka letade mamma som en galning efter bilnycklarna men hittade dem inte, jag gick ner till bilen och mycket riktigt är dem vid bilen, inte vid utam innut i bilen i tenningen, alla dörrarna är låsta. Smart gjort mamma.

Efter Mormor och Morfar kommer emelie och malin, hjälpte mig och packa klart min väska så allt kom med.
 Nu ska jag bara få tag på Jonas han inte träffa honom i dag eftersom det var förlångt till Torslanda för hans del.
Väldigt synd för jag kommer sakna honom som bara den. Tänkte prata lite i kväll om automat bil, så jag är säker på allt, eftersom jag bara kommer att köra automat nu, när jag sökte kryssade jag i rutan att jag hade kört automat  men inte hade det eftersom jag hade ett halvår på mig så tänkte jag att under dessa månaderna så kankse jag han med att köra det någon gång, under detta halvåret har jag bara gjort det 2 gånger, kanske inte så lyckat men bättre än inget.

Nu ska jag göra klart detta fula arbete så jag kan slappna av snart.

// Helén

Lördag- 2 dagar kvar.

Hur kan det vara så mycket man måste ordna med innan man åker, jag menar jag ska ju bara vara borta 1 år.

 I dag har det varit fullt upp, fixart det sista hos farmor, allt är klart här nu.
varit hos Mormor signe och hälsat på henne nu innan. Hon blev riktigt glad över det. :)

I går var det Chez som gällde iaf för min del. Vissa var riktigt tråkiga och inte följde med, men det var mysigt utan dem och det var nog lika bra.
Fick ett jätte fint kollage av Anna och Linda från min klass. As fint verkligen, haha roligt var det också.

Har suttit och lyssnat på Björnbröder- Är på väg nu, och varje gång jag hör den så blir jag lika glad, har säker lyssnat på den i dag bara 20 gånger.

Försång av koda
Säg det till alla, jag är på väg
Det finns ju så mycket att se
Blå himmel däruppe
Jag är på väg
Bästa platsen är där jag just e'...

[Björn Skifs:]
Säg det till alla, Jag är på väg
Och jag älskar varje steg jag tar
Går i solsken Javisst och jag är på väg
Och jag har bästa vägarna kvar
Och det bästa som finns är att träffas igen
Det spelar ingen roll när och var
Vi berättar för varann och det känns bra
Åh jag känner mig så gla'

Så tala om, Jag är på väg
Så mycket som finns där framför
Under stjärnhimlen där kan jag vila sen
Medan månen ser på vad jag gör
Varken sol eller regn
Kan hindra mig
För snart kommer solen igen
Och den vinden som just rör min kind
Får mig att le
Åh, är allra bäst där jag just är

För jag är på väg nu
Det är säkert
Ja, jag är på väg nu

[Kör:]
jag är på väg nu

jag är på väg nu

jag är på väg nu

[Björn Skifs:]
Säg det till alla, jag är på väg
Och jag längtar tills jag är där
Blå himmel däruppe
Jag är på väg
Finns ingen så bra som den här

Så, säg till alla, jag är på väg
Och snart är jag hemma så klart
Går i solsken javisst och jag är på väg
Tycker livet är helt underbart
jag är på väg nu

[Koda:]
Ja, jag är på väg nu


I morgon blir det middag med Mormor och morfar, och nu ska jag till vera och kopiera en sak, efter det blir det av till anna och lämna kläder och hämta kläder, innan vi åker till Torslanda blir det vägen via Sjöelefanten och hämta mina kläder.
Men först ska fotbollen sluta. oj oj oj helén tittar på fotboll för tredje gången.

// Helén


Fredagen den 13:de

oj oj oj kors i tacket.
i dag är det fredag den 13 och jag som har planerat bara massa bra saker, undra hur långt jag kommer innan allt går dåligt? Antagligen kommer jag ha det bra tills i morgon för jag brukar ha tur på de flesta fredagen den 13:de.

Snart ska jag åka till Lindome och börja packa min andra väska som jag ska ha med mig, undra hur jag ska få plats med allt.
Åka till Kungsmässan jag tror det blir kungsmässan med farmor och handla lite bra ha saker.
Skriva och fixa med alla papperna som skall med.

När allt är klart hemma hos farmor som jag inte hoppas tar allt för lång tid så skall jag hem till Jonas för att grilla innan vi drar vidare till Chez, där vi ska vara några styckna, alla som vill.

Denna dagen kommer att bli stressig. Borde kankse skynda mig nu redan.

Ha det bra
//Helén

Torsdag

Nu är det bara 4 dagar kvar och jag börjar bli nervös.
På 4 dagar ska jag hinna med massa saker som jag inte vet hur jag skall kunna hinna med.
Har suttit och pratat i dag med min syster, mysigt var det, hjälpte henne att försöka hitta jobb, men vi är absolut inte klara på långa vägar.

Fick ett mail nyss av Julia som också ska åka samma dag, vi har bestämmt att vi ska mötas på Landvetter en stund innan vi åker så vi och Sanna som också ska åka så vi checkar in tillsammans så man kommer brevid varann på flyget så man slipper att sitta själv, jag funderar på om jag ska ta och ringa henne och prata lite, det kan ju alltid vara bra.

Jag har skrivit en lista på allt nu som jag ska ha med mig, men jag har säkert glömt något för det brukar jag göra, sen blir det också så om jag känner mig rätt att jag tittar på en sak i rummet och tänker - Den måste jag ha med mig. Fast jag igentligen inte behöver det. Jag får se hur det går.

I dag slutar även Alma och Wilma skolan, så jag ska till Kalvsund och tittar på dem när dem sjunger lite låtar. En chans till att träffa dem innan jag åker annars så vet jag inte när jag skulle putta in det i min tid.

Mitt brännmärke på kinden är jätte fult och tydligt nu, när jag vaknade i morse så blödde det.
Tack Jonas!!

Nu ska jag fylla i adressen på lapparna som man hänger på väskorna så det blir gjort.

Ha en bra dag
// Helén

Onsdag

NU ÄR ALLA STUDENTERNA SLUT!!
I går firades den sista studenten, det var det stressigaste jag har varit med om.
Jag var snäll och körde annars så skulle vi aldrig hunnit med alla 4:a.
Åkte först till skolan och tittade när dem sprang ut, tog lite kort och åkte sedan hem till Nathalie för att hjälpa hennes mamma med allt innan Nathalie kom hem. Allt blev försenat och vi kom inte därifrån förren halv7 då skulle vi vidare till Eveline. Hon bjöd på Italiensk mat som hennes pappa hade gjort, jätte gott var det.
Jag och Petra hade bestämt oss hemma hos Cornelia som vi sedan åkte till, att om de bjuder på mat så ska vi ta annars så tar vi inte. Rackarns säger jag bara.
Vi skulle även hem till Jonas men när vi satt hos cornelia så kom han dit.
Alla våra vänner fick av mig och anna fina kort på sig själva som vi hade gjort.
När vi kom till Cornelia vid halv 8 så kunde jag börja slappna av, efter cornelia och jonas och alla studenter gick, stannade vi som redan var studenter och blivande studenter kvar hemma hos cornelia ett tag i väntan på att få komma in på TRÄDGÅRN.
Det var as roligt och alla dansade, lyssnade på Gyllene tider och på Carola.
Det blev tid för att beställa en taxi och bege sig till de andra som redan var på trädgårn.
Hittade Niklas där bland alla människor eller det var väl mer han som hittade mig.
Efter ett tag blir jonas utslängd och fråga mig inte varför, Emelie och jag får tag på hans Mössa och fortsätter ett tag till utan honom där inne. Vi blir sugna på en Cosmopolitan och emelie ska beställa, hon fick inga cosmopolitan utan ett glas vatten så emelie blev sur och efter ett tag kom bartendern och hämtade emelie och slängde ut henne oxå.
Där ute står vi nu alla tre då sara kommer ut,Jonas brännde mig med hans cigg i mitt ansikte så jag har världens märke där, snyggt!! Bestämmer oss för att gå till Rock baren men där kom inte Emelie in så vi beger oss av i en taxi hem till mig. En mycket Lyckad kväll.

I dag har vi mest bara slappat och jag har åkt den långa vägen hem till Torslanda.
Jag funderar på om jag ska ta och börja packa lite små saker som jag inte ska andvända dessa 5 dagarna som är kvar.

I kväll blir det bio med Jonas elin sara och cornelia, mysigt blir det.
Kom inte ihåg vilken film det var men den handlade typ om att alla tog livet av sig, låter ju ganska konstigt om man frågar mig. Ska bli as roligt att elin följer med, träffar inte henne lika mycket nu för tiden, men saker förändrar och hon kommer alltid att finnas kvar.

Det blev ett väldigt lång in lägg men det behövdes:)

// Helén

Måndag 9 juni.

Har nyss vaknat och ska antagligen åka till stranden men det är mycket osäkert, jag förstår verkligen inte detta!
Här jag sitter nu är allt konstigt, ingen pratar med varann och m man fick så skule man sova bort hela dagen bara för att slippa ta beslut om saker.
Anna ska ringa kl tolv eller när det nu blir för att säga att hon är i kållered och ska köpa presenter till studenterna i morgon.
På ett sätt ska det bli väldigt skönt att åka här i från, allt som har hänt under de sista dagarna tror jag var bra att de hände, för det får mig att vilja åka ännu mer.
Saknaden kommer vara stor men jag kommer att klara det.

Allt som skall hinnas med innan måndag

- Ringa STS och fråga lite frågor.
-  Köpa lite kläder och förhoppningsvis bidrag från farmor.
- Träffa olika folk.
- Äta middag med mormor och morfar.
- Börja packa.
- Se till så man har med sig allt som skall med.
- Städa rummet.
- Krama om alla.
- Present till Elin som hon inte vet om.
- Växla in lite pengar till Euro som jag kan ha på flygplatsen i Frankfurt.
- Packa klart väskan och se så allt är med.
- Skriva checklista.
-Se om jag kan ta kontakt med dem två som jag åker med.

oj j oj, det är inte lite saker.
kan ju kankse börja med något i dag!:)


1 vecka kvar.

I dag är det 1 vecka kvar tills jag åker, om en vecka sitter jag på flygplatsen i frankfurt och väntar på att få gå på mitt flyg som ska ta mig till New York, åker från landvetter 07.30 den 16 juni.
När jag kommer fram till new york väntar en tre dagars kurs i new jersey, hur kommer jag till "kursen". När dem tre dagarna är slut så ska jag åka till min värdfamilj i sandy hook. Det ska bli väldigt spännande, Men jag vet inte hur jag ska ta mig dit, jag tror att pappan eller mamman hämtar mig men jag vet inte riktigt säkert, detta är en sak jag måste ta reda på helst innan jag åker. 
Men hur ska jag ta reda på det?

Studenterna!!

Det är över nu!!
Att ta studenten var bland det roligaste jag har varit med om.
Började morgonen hos Therese med hela klassen. Tog massa foton och fortsatte till skolan där vi satt i teatern för sista gången, åt go middag i bamba, öppnade våra brev med betygen i! Gud vad jag blev glad, började gråta när jag såg att jag fick VG i idrott, sen blev klockan 1 och alla sprang ut. Hittade familjen väldigt lätt eftersom det fanns två skylltar på mig;) Åkte flaket lite, vårat flak var bäst.
Åkte till Lindome med hanna och karin i en bil hannas pappa hade lånat och först gick den inte att starta sedan så fick vi kärringstopp mitt i kungsbacka.
Åkte hem till torslanda för att ta emot släkt och vänner. Åt god mat och öppnade presenter.
Fortsatte färden tillbaka mot gottskär till hamnkrogen, Jonas och Cornelia drog med vilket jag tyckte väldigt mycket om.
Festade hela natten. Åkte hem och sov.

Vaknade och var fortfarande halvfull, kankse inte så bra men man tar bara studenten en gång i livet och det vill jag att min farmor och farfar ska förstå.
När klockan var 10.20 så var jag i skolan, haha i skolan dagen efter studenten hur dum får man bli?!
Åkte dit för att hämta min raggsocka som jag hade glömt, mitt lås till skåpet och tacka Daniel för VG i idrotten.
Tror aldig jag har varit så glad över något annat betyg.
Snabbt hem till Cornelia för att åka till Annas student, ap varm var det och vi tog bussen in till mölndal. såg när anna sprng ut och allt. Åkte hem till anna för att fira henne.
Vidare till Park Lane på studentfest, as roligt hela kvällen. Åkte hem vid tre till anna efter ett härligt dopp i Posidon.
Roligare kunde jag inte ha haft det dessa två dagar.

13 dagar kvar!!

Nu är det endast 13 dagar kvar. Känn på den du Anna!!  !3 dagar kvar tills jag åker till usa.
det har jag heller inte riktigt fattat att jag ska åka i väg i ett helt år.
jag pratar om det minst 3 gånger varje dag, tittar på bilderna nästan varje dag, tänker på vad jag ska ha med mig vad jag ska göra för roliga saker innan. Allt bara snurrar runt innuti mitt huvud. Men vad gör det jag är ju glad.

Vad gjorde jag för ett år sedan?
Farmor och Farfar, Laila., alma och wilma skulle åka till Mallorca. Jag och kajsa skulle komma senare.
Fick en skit snygg solbränna när jag var ute med klassen och lekte. Den satt kvar hela sommaren den rackarns solbrännan. Jonas rakade av mig mina ögonbryn.

Vad gjorde jag för ½ årsedan?
jag firade lite jul och nyår, var väldigt mycket med elin. spekeröd bland annan, åkte runt i stan.
Sökte till STS som Au Pair efter lång tid.

Vad gjorde jag för 2 månadersen?
Jag åkte in till sjukhuset för en akut gallstensoperation. Fick ligga där bland gamlingarna.
Tog lite kort på min kanyl. Mina Au Pair papper hade kommit fram till usa och min familj ringde när jag var på sjukhuset och dagen efter bestämde vi att jag skuille åka dit.

vad gjorde jag för 1 månad?
Det var valborg, åkte ut till öarna och träffade öborna. Klippte av mig håret och färgade det. Åkte till Stockholm med min farmor för att skaffa ett visum.

vad gjorde jag i helgen?
Var i Varberg med klassen på klassresa, mkt intressant. Elin, emelie och malin tog studenten.
Var med anna och cornelia. Åkte till Kungsbacka för att titta på Fotboll. oj oj oj helen gick på fotboll!!!

Vad gjorde jag i går?
I går var det måndag och då blev det restaurang med klassen, kungsmässan med linda och farmor, tvätta och se på sex and the city.

Vad gjorde jag i dag?
I dag gick man till skolan för att lämna pressent till Eva och Viktoria och fika på Idrotten och vart var den fikan??. Spelade kubb jag och mitt lag Vann!! Åkte till linda för att klä flaket. Vårat är bäst störst och bäst. Med bord och hela köret. Kom hem till Lindome och provade allt inför i morgon!!! STUDENTEN!!!!!

Vad ska jag göra i morgon?
Champange frukost hemma hos Therese, sista gemensamma tiden med klassen. Gå till skolan antagligen lyssna på rektorn men det får väl gå an. Äta god mat i bamba. vara nervösa ta lite kort, och slutligen springa ut. För vi ska oa hela natten oa hela dan.... Hitta mammi, hoppa på flaket och åka en stund, åka bil med hanna och karin, åka till torslanda ta emot folk, åka till onsala på förfest, och slutligen till Gottskär på studentfest!!!

Anna ska med i morgon och göra det roliga extra roligt, för hon ska nämligen berätta vad som menas med körsbäret!!!

Körsbäret!

I morgon ska jag få veta varför de har kallat mig Körsbäret i två år. Alla har verkligen hållit masken ingen har sagt det till mig och jag hoppas verkligen det är något roligt, men det är det säkert.

Studenten

Sjung om studentens lyckliga dar låt oss få fröjdas i ungdomens vår, än klappar hjärtat med friska slag, bla bla bla..... I morgon gäller det, sista dagen i skolan:)
Tänk att man har gått 12 år i skolan, vissa har gått mindre andra har gått mer.
Under hela skoltiden på sen sommaren nästan när sommalovet börjar ta slut så har jag tröttnat på mitt sommarlov och vill bara tillbaka till skolan, i 12 år har det varit så. Samma sak gäller efter vinterlovet.
Under dessa 12 år i skolan har jag gått i 4 olika skolor. Jag har flyttat mellan Kållered- torslanda- lindome. Inte riktigt bestämt mig för vart jag ville bo så jag bodde lite över allt.

De tre sista åren gick jag Barn och Fritidspogrammet på Aranäsgymnasiet.
När jag började där kände inte jag någon nästan, utan visste bara vilka några var, det var väldigt bra för mig för då fick jag utvecklas som jag ville. Jag är inte alls samma person när jag är i skolan som när jag är med mina andra vänner. I skolan är jag Glad, skrattar, flummig, knasig, allmänt underlig person. Hemma med de andra är jag inte alls mig själv, visst jag skrattar också där oxå men jag tar inte ut till 100% som jag kan göra i skolan. Det har varit så länge och kommer alltid att vara.
Under dessa tre åren i skolan med Bf3a har varit mycket roliga. Vi hade en väldigt lång smekmånad tillsammans.
Vart med om mycket roliga och underliga saker.

Lägret i Vallda hade vi väldigt roligt tillsammans, lekte lekar och bara skrattade, klantig som jag är var det ju så klart jag som ramlade ner bland buskarna för att jag inte kunde spela fotboll.

Solningen på baksidan av skolan då ett stenkrig startade, alla mot mig typ, när jag Carro och anna "bråkade" vem som skulle på toa först, det är inte bra att bråka med mig på toa då kan det nämligen hända att mitt knä åker ur led och alla undrar vad det är som pågår, in till sjukan vi far med ispåse sedan tillbaks med ett härligt tjockt knä:)
Våran Astrid Lindgren föreställning ojoj oj så det kan gå, den blev lyckad men betygen behöver man ju inte prata om.
Mycket dumt har jag sagt under mina dar i skolan. Eller dumt och dumt jag har väl mer sagt det innan jag han tänka på vad jag sa.
Alla vet ju grejen med eva snart 65 fast det märks verkligen inte. Hon berättade att hon hade rökt i sina yngre dar och då frågade jag bara en spontan fråga om hon handvände sådan där förlängare, inte visste jag att man andvände det på 20-talet. Vissa tyckte detta var dumt sagt att jag tyckte eva var gamal men det påstog jag ju aldrig.
Min berättelse om min sko-kartong värld.
Min dikt till Viktoria som jag mer eller mindre fortfarande skäms för.
När man skvätte vatten på Daniel på Idrotten kanske inte heller så jätte bra. Det var inte många gånger han blev arg eller sur men då blev han verkligen det. Kankse inte så kjonstigt när man säger "1 minuut".
Alla dagar med Katarina, visst de var verkligen bra dagar, men vad som hände i början av trean vet jag inte riktigt, allt bara började bli konstigt. Vissa saker vill man bara önska att man inte gjorde. Tråkigt att det skulle bli så här på slutet, att man kan med och göra så som hon gjorde, men orka bry sig.
Detta har vart en helt fantastisk klass många har gått och några har kommit. Helt fantastiska lärare. Visst det är många gånger vi har stått utanför deras rum men oftast var det bara för att säga hej till dem. Stått längst in i fönstret så att Eva skulle kunna se:)
jag har nog inte fattat än att det är i MORGON vi springer ut, det är i morgon sista dagen med klassen, i morgon sista dagen i skolan, i morgon vi tar STUDENTEN!!!!!
Som jag sa till Hanna att jag kommer säkert inte vara nervös förrän 5 minuter innan man ska springa ut, för jag har verkligen inte fattat det.

RSS 2.0