Hello

HELLO!

I dag har den varit en väldans soft dag, Riikka kom hit vid 11 för hon var ledig och för att min familj tycker det är helt ok om jag har en kompis här under dagen. :) Softade lite och badade lite i den dock inte så varma poolen.
Mamman kom hem tidigare och jag var klar redan vid 6. Åkte till panera & bread, åt den goda kycklingsalladen, pratade och for sedan hem redan vid 9 tiden, mamman är på kurs nu så det är bara jag och pappan som är hemma. :(
Så nu ska jag tillochmed lägga mig innan klockan är 11 och så ska jag fundera ut om min klocka går 12 timmar före/efter för den ringer aldrig på morgonen längre. ska försöka klura ut det innan jag somnar.
Så det är vad jag ska öra nu. I morgon kommer jag jobba mellan 7.30 fram tills pappan kommer hem, kanske till 6.30 kankse till 7 kankse tills på lördag.

Sov gott
// Helén


Min gamla faster kankse kommer på en kopp kaffe.

Hej alla glada.

Jag har just nu läst mitt bästa mail hittills i min au pair resa.
Fick reda på att min goa faster tänker bege sig hit på en liten mini tripp. Åker från göteborg onsdagen den 29 oktober och åker hem igen på måndagen den 3 november. Hon hade några dagars ledigt. Jag har just nu erbjudit henne en kopp kaffe från dunkin donuts och mina kanelbullar om hon kikar in. Min säng och tillochmed mitt täcke.
Om hon kommer så på fredagen så jobbar jag endast till 3 och då är det hallowen här, vilken taiming. Vill tillbringa en heldag i NYC med henne, visa henne massa saker här i CT.
Men hon skrev öven att hon skulle inte komma om mina kompisar kom eller var här under tiden, men nu är det så att dem är så sega med detta och det kommer säkert inte bli av överhuvudet taget, så jag sa att hon är välkommen, först tillkvarn. och det var inte ens samma datum.  Åhh jag är så glad nu och vill bara ha ett mail av henne där det står att resan är bokad och att hon kommer.
Läste igenom mailet från henne så många gånger för att vara övertygad om att det verkligen ståg det som jag läste.
Min goa gamla faster.


Nu till nuläget.
I dag kom mamman hem redan klockan 5, dra mig baklänges kunde jag bara säga.
Hon hade köpte med sig pizza hem, haha, smakade en slice med äggplanta, riccoto ost, spenat och något mer, nyttigt men inte så gott.
Bakade även dumlekakor, jätte goda fast väldans smöriga.
Åkte och träffade Riikka, jannina och lisa vid starbucks. Fick reda på att dumle inte är svenskt utan är finsk.
Maryna kom efter ett tag, hon hade fått en bil så vi åkte och letade efter ett gym som ska öppna snart, men det kommer nog inte öppna förrens i jul eller något för det var inte klart för 5 öre. I bilen fanns det automatiska bilbälten, så man inte glömmer. Har aldrig sett det innan.
Kom hem ganska tidigt, redan vid 10, hinner inte längre än till mitt rum då pappan knackar på och ber mig komma ner och prata med honom. Vi pratade "suprise" om min telefon, alla 3 får ringa för sammanlagt 700 minuter och jag har redan ringt för 364 och vi alla har andvänt 664, så han kommer att lägga till 100 minuter, men jag fick även reda på att om jag andvänder hemtelefonen så ringer jag GRATIS till ALLA!! Så om någon vill nå mig som bor i usa, jävlar om ni ringer till min mobil om jag är hemma. Annars så kommer jag att få betala 170 dollar och då har jag inga pengar kvar att leva på, eller jo 6 men jag måste ju köra lite bil också. Men jag sa att jag inte förståd honom förra gången vi pratade, att jag fattade inte att jag ringde fritt till alla med hemtelefonen. Men men.
I morgon kommer mamman hem tidigt för hon ska åka i väg till NJ på en kurs eller liknande. Hon kommer hem på fredag tror jag eller var det lördag, lördag kankse det var för på fredag måste jag jobba fram till pappan kommer hem. Vilket kan bli allt mellan himmel och jord.
När jag slutar ska jag upp till Warren och hämta Ida, åka hem till Lina för att ha en filmkväll med vin, lördagen ska vi antagligen spendera i NYC! På söndagen beger vi oss av till six flags i MA. På måndag s är jag ledig för det är liberyday här, vilket jag inte vet vad som menas med det.
I morgon kommer Riikka hit, hon är ledig, för hon jobbade i lördags, eller för att hennes familj inte orkade betala en biljett till henne på en NY yannkies(?) match. Men jag tycker allt det ska bli trevligt att hon kommer hit och tillbringar dagen med mig! haha.
Nu ska jag ta och sova så gott och tänka på vad jag ska ta och visa min gamla faster om hon kommer hit.

// Helén

städorkorna mot au pairen.

Vissa saker kan jag mig bara inte förstå mig på.
Tex varför alltid, då menar jag alltide städerskorna inte kan passa tiden, de förstör alltid mina dagr då de kommer, de ska komma mellan 11-11,30 när kommer dem jo runt 1 och ska stanna till ca 2,30 och hur mycket honner jag göra då med barna? Jag kan inte göra något innan för då kommer dem inte in, och eftersom dem är så efterbliva och aldrig kommer när dem ska komma så blir jag arg. Så nu är frågan om jag ska åka till Riikka med barna eller om jag ska vara här hemma, om jag är hemma så kommer dem inte städa mitt rum, eftersom jag och barna är inne i det rummet, men jag har någolunda städat än då. Eller så pker jag och kommer tillbaka om några timmar, men då vet man ju inte om dem har brännt ner hela huset.
Jag älskar att vara au pair i bland!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


I bland gillar jag idén med att vara au pair.

sovmorgon!!!!! wooooohooooo

i dagkan jag inte riktigt fatta,  vet inte varför jag ställde klockan så tidigt, redan klockan 7 och jag börjar 8.20. min mobil ringde matchande till min dröm så jag vaknade utav att pappan knackade på dörren, men jag var inte riktigt säker så jag öppnade dörren och frågar, jajamänsan, men det var bara för han trodde inte jag hörde och nu var jag ju tydligen vaken. Så jag tog och gick tillbaka till min varma gos säng, satte mig eller halvlåg ner i min säng, med datan i knät, blundade, hörde själv att jag snarkade och här sitter jag nu, 20 minuter innan jag ska börja, och jag har inte gjort ett skit än, vilket jag inte behöver heller. Nu är det 9 grader ute, vilket jag tycker är jätte kallt, vaknade tillochmed i natt av att det var för kallt så jag fick stänga fönstret en bit, men om det är under 10 grader så är det inte längre sommar, det lärde jag mig utav cecilia och hennes grupp när vi arbetade om årstider och det sitter kvar, haha och då kan jag ha på mig mina mysbyxor som jag inte har andvänt en endaste gång här iusa och som jag nästan ALLTID andvände i sverige. Och mina mysstrumpor som är jonas som han inte har fått tillbaka, som tur var.

Camilla, det var Anna och katarina som började med det tror jag, men sedan så visste ju hela klassen.

Jag fattar inte, svenska för nybörjare, var det inte engelska du skulle gå?


Nu ska jag gå upp SNART, blir väl 5 minuter innan jag börjar, det är så varmt och mysigt här under mitt älskade täcke.

I bland är det bra att vara au pair.


// Helén


Svenska middagen.

I kväll var det dags var för den svenska middagen som alla har pratat om nu.
Min värdpappa kom hem vid 5,45. Jobbade då 10 timmar och 15 minuter, och öven så skulle jag ha slutat tidigare i dag, men nej nej. Skitsamma.
Åkte till sandra i recerfart, körde efter en vit bil så när den bilen bytte fil så bytte jag fil, haha gansk roligt, den körde även av samma exit som jag. Kom hem till sandra efter only 30 minuter. Fixade det sista med middagen, eftersom alla kom vid 5 och jag var feting försenad.
Det blev köttbullar, prinskorv, tjockpannkaka, potatis, sill, janssons frestelse, potatis gratäng, potatis pasta, och chees sticks till barna, vilken jag kan tycka inte är så svenskt.
Alla tyckte om maten och det var även några som smakade på en icke så frestande jansson.
Vi plockade fram efterrätterna, Kladdkaka med daim och vaniljsås, singoalla, ballerina, pepparkakor, kolaflan,mm, sedan hade någon av traisys vänninor med sig en amerikansk chokladkaka, om amanda skulle sett den skulle hon vilja ha den direkt.
Vi lärde också ut, du gamla du fria på svenska och det gick riktigt bra, haha
Sandra och jag hade fiskedam för alla barna, de blev jätte glada. Innan dess fick jag och sandra ett skrattanfall så vi la oss på golvet så mycket vi skrattade. haha
Måste ju bara berätta att en utav traisys vänner som var där heter cherry, haha det tog ett litet tag för mig att fatta att det betyder ju körsbär på svenska, men attans när jag tänkte på det så började jag skratta.
Här har jag gått och blivit kallad för körsbäret också åker man till usa och gör en svensk middag för en som heter körsbäret, det lär väl bara vara anna och camilla som förstår men jag tyckte det var lite komiskt. haha
Sedan blev det att stäta, jag tog tag i diskningen. duktig var man se ni.
Sedan satte sig data trion sig ner med sina datorer och bytte bilder med varandra.
Åkte hem nu i kväll i mörkret och ska snart ta och sova.

Anna skriv till mig i morgon när du har tid, jag vill höra allt.
Elin självklart att jag kommer ihåg.



vi med den svenska maten., ahha

amerikanarna, ps hon i gula byxor är körsbäret.



Nu ska jag sova med mitt täcke, det är förövrigt as kallt i mitt rum och min näsa är inte ok.

// Helén

Peter och lusia var ett strå vassare.

Hallå hallå.
Nu kommer min pappa bli rackarns med arg eller kankse inte, pratade med Camilla nu, Men det är ju bara att säga att barna sov, för zoey sover och Zach vilar så på sett och vis så hade jag ju fri tid.

Pratade med Camilla i 50 minuter och det mesta var om skolan, hon hade varit där i förra veckan och hälsat på. Hon och Hanna. Adu, trevligt trevligt. Nu vet jag varför dem skålade för mig, dem hade suttit på mingel och då fick någon välja vilken som skulle vara dem sista låten och då spelade dem Håkan hellström och då tänkte dem på mig och skålade, haha.  Vi pratade inte om så mycket kom jag på nu, mest var det väl jag som babblade på, som alltid. Men tiden gick och hon var tvungen att gå på toa. Hon kiommer även ihåg !"min sten och jag" som om det var i går, och det bara var så typiskt mig. haha

"du e den smartaste de har du alltid varit måste säga de. under våra tre år på gymnasiet måste du varit den smartaste iaf. :D hehe jag älskar dina ideer" Tack för att du sa det, men i bland undrar jag om inte peter och luisa var lite smartare, men bara ibland.

I går började Anna även skolan och jag undrar hur det gick för henne, jag som är så nyfiken, och camilla ska gå på komvux för engelska b, det är ju rackarns med bra.
Jag ska hitta gym, och packa mina saker för den svenska middagen.
Undra om pappan kan se att jag är inne på datan? men den står ju i köket och jag andvänder den ju även för att spela musik till barna på för at jag inte köpt cd-skivor.

skepp och hoj
// Helén


MOOOOOOOOOOOOOONIKA.

Hej monika hej på dig monika.
HEJ HEJ HEJ MONIKA!
MOOOOOONIKA!

Sitter här och gör en spellista tills i morgon med svenskar låtar, då ska denna spelas bland annat.
Det är ju hopplöst att hitta svenska låtar på internett, eller så är det jag som inte är så bra.
Hittade lite barbados, ted, winnerbäck, håkan hellström, lill babs, och massa andra.
I morgon ska vi lära dem dansa också, det räcker minsann inte med middagen vi så fint har ordnat.
Nu glömde jag lära sandra i helgen men det får väl gå. Jag ska ju då bjuda upp Larry. Hahaha

Och om någon som läser detta har "ingen stoppar oss nu" med black jack så får ni gärna skicka den,
Kajsa jag vet att du har den.  Och även grand hotell med barbados.

Nu ska jag ta och sova min skönhetssömn. 
 
// Helén

Min data, mitt täcke och min kamera= Mina 3 käraste ägodelar.

Tjena mittbena.
Prinskorv prinskorv så hälsar vi här.

Just nu sitter jag i min kära säng med mina tre käraste ägodelar.
Min kamera, mitt täcke och min käraste dator.
Jag har en massagesak i huvudet som bara sitter där, det är igentligen meningen att jag ska massera mitt huvud men just nu sitter den bra som den sitter.

I dag har det varit en virrig dag, vaknade upp med att i drömmen jag drömde så trampade Sandra mig jätte hårt i huvudet.
Åt lite frukost, havregrynsgröt som för engångs skull inte kokade över i micron. hittade lite torkade frukter som jag kastade i gröten.

Jag råkade nyss om alla vill veta döda en rackarns fluga på min data så den är lite slibbig just nu.

Vid 12 tiden åkte vi till en telefon affär för sandra skulle köpa en mobil, men hon fick inte köpa en denna gången heller. Hon behöver ha massa ID och massa papper, sandra sa senare till sin värdmamma att när man köper mobil i sverige så måste man inte vi så många saker där är det mer, pang bom så är det klart. hennes värdmamma säger då att om hon skulle komma till sverige och köpa en mobil så skulle hon säkert också behöva massa papper. Ja för annars så tror väl vi i sverige att hon är en terrorist.
Vi åkte till TARGET och var där i ca 10 minuter och under de 10 minuterna hinner jag köpa mig en kamera, försäkring och ett skydd till datan. En liten "väska" som är rosa.
Vi åker sedan till en nail och spa ställe för att få våra ögonbryn i ordninggjorda. Här går man och tror att dem ska noppra, men inte de inte, det blir vaxning, 8 dollar för att ta bort lite ögonbryn´+ att dem lämnade kvar lite vax, tänk så hyggligt.
Åkte och handlade en stor skål med frukt, åkte hem till sandra och bytte om för att sedan åka till poolen, lekte med sandras barn. Åkte hem och började med janssons frestelse, skalade potatis, sedan hade vi köpt anjovis i den skandinaviska butiken, jag fick stå och FILÈA anjovisen, min händer lukade ju värre än dödskunk. usch!
Sandra den wimpen gjorde kladdkaka och klagade på att det inte såg gott ut, hallå eller, där stog jag med anjovis och hon med kladdkaka.
Nästa gång jag möte sandra så är jag skylldig henne ca 5 daim bitar, 2 rutor marabou choklad och en halv burk ärtsoppa, det är väl bra om jag skriver upp det så jag inte glömmer det.
Kankse kan ta med det på tisdag till den svenska middagen.

När jag kom hem nu i kväll kom Riikka förbi snabbt och hämtade alla sina finska saker. I morgon ska vi ordna vårat schema, och prata men jag kom så fint på att vi kan ju ha en playdate, det är ju brilliant, då kan barna leka och vi ordna med vårat, super bra ju. Annars så blir det väl starbucks eller något.

Annisen Förklaring till "en del av en kortlek"  Sandra och jag delade på ett två pack med kortlek så jag tog ena kortelken och hon den andra. Så jag köpte en hel med 52 kort och någon jocker.  Det är kul att du tittar in här.

Elin kunde inte du åtmindstånde ha lärt mig Wimp? men nu vet jag vad det betyder och jag har länge undrat vad mes är på engelska för lillkillen är en riktig liten mes. Och jag vet inte riktigt vad det har varit med mig, men jag har haft riktigt skolnoja nu förra veckan.

Nu ska jag sova och sedan ska jag ta och inleda mina två nyttiga veckor!! wooohooo

360 dollar

Nu är jag typ jätte trött, men om jag känner snadra rätt så kommer vi inte somna förrän efter midnatt.
Just nu sitter vi i hennes kök och pratar med hennes host mom, alla siter med varsin data, ganska roligt. Visar massa olika bilder osv.

I dag har sandra och jag varit i den skandinaviska butiken i Norwalk, vi var där i 4 timmar, hallå eller 4 timmar.
Vi var så excited så vi typ dog eller nåt, massa svenska saker, allt från fiskbullar till träskor.
Det var svenskar som ägde stället och i dag var den en svensk som jobbade där, när vi gick käöndes det som vi kände henne eller något, hon var as trevlig.
Vi tittade runt och fyllde 1 korg, ställde av den vid kassan och fylllde ytterligare en till korg, började bli lite hungriga så vi tog oss och satte oss i det lilla cafét och åt smörgås, jag åt en med göteborgkorv och sandra åt en så kallad köttbullesmörgås.  drack ett väldans gott te, när vi var klara lämnade vi alla våra saker inne i affären för att leta reda på en automat för at ta ut pengar. kom tillbaka och plockade ännu en till korg.
Det slutade med att vi hanlade för 140 dollar till middagen, 40 dollar för Riikkas saker, 100 dollar för mig och sandra köpte för 80 dollar.  Jag ska då minsann alltid ara värts.
hittade massa saker som vi ska andvända på tisdag till den svenska middagen som vi ska ha.
I dag kom jag hem med bland annat ärtsoppa som dem hade jgort själva i burtiken, göteborgskorv, kexs från göteborgskex, NYPONSOPPA, marsan, knäckebröd, daim, dumle, en del av en kortlek där det står information om sverige, hjortronsalt, och lite annat smått och gott.

Nästa vecka ska Riikka och jag inleda våra två nyttiga veckor, ska ordna ett schema på måndag och titta på gym och skit, sedan efter två veckor ska vi äta vanlig mat och efter rtvå veckor igen nyttig mat så man inte bara äter nyttig och sedan går upp allt som man förmodligen kankse går ner. Men vi ska försöka och det går ju bättre om man är två.
Vi får väl se hur det går, men jag har hittat ett gym och där ska dem ha olika klasser som yoga, bodypump och massa andra gemensamma lektioner, och det är ju det jag är ute efter. Så man har andra runt omkring sig, men attans om dem peppar en, rackarns vad jag hatar det.

I kväll har vi gjort köttbullar och dem var alldeles perfekta innan sandra började steka dem, då blev dem så konstiga.
Har även gjort chokladbollar som det fint heter, kankse blir anmäl eller liknande om man skriver något annat. Dem smakra jätte torrt och vi har inte ens orkat rulla dem, så nu finns "!degen" i en liten burk.
I morgon ska vi ge oss på janssons frestelse som vi ska ha på tisdag, ska bli intressant har aldrig gjort en innan.

nu ska vi se på Dirty dancing för den filmen har jag redan sett och då kan jag ta och somna under filmen som jag jgorde i går när vi såg på Nootbook. I går var vi förövrig på en china restaurang åt lite god mat, hittade en ny väg till Oxford, trodde att polisen skulle stoppa oss eftersom det var en civil polis och den hade blåljuset på men när jag körde in till kanten så körde den om mig i rusande fart frammot, så jag antog att den inte var ute efter mig haha.
Nu har jag suttit här och filosofrat i 1 timma med detta inlägget, har gjort lite andra saker under tiden med, men endå 1 timma jag som ville sova innan midnatt och nu är klockan 12.30 am. Nu ska vi förövrigt äta lite god frukt, melon, kentalo och hallon, mums. Det blir aldrig som jag tänker.

// Helén

Mitt knarrande knä och jag, kankse blir som "min sten och jag" vem vet?

Hej hej,

I dag har jag varit på stranden på första gången sen jag kom hit, wooohooo.
Strand och strand det var ju vid en sjö, men iaf.
Mötte upp Lina en tysk au pair från tyskland, vi packade in alla ungarna i en bil, det var minsann inte det lättaste. Det var en sådan bil som man sitter i bagaset, kom i håg att frida hade en sån bil någon gång i livet. Men iaf, åkte till stranden och bara slappade, Zach gick lite längre än vad han fick och jag ropade på honom, då kom det fram två flickor till honom och frågade, Vart är din mamma? då svara han så smart, nja hon jobbar. men vem är du här med då? Helen! haha jag började skratta och hämtade honom så söt är han. IBLAND! Det var en annan mamma som frågade, om hans ärr på magen och om det var för hjärtat, så vi pratade lite om hjärtproblem, så säger jag, men hans mamma är läckare, jag får en konstig blick och efter ett tag. Åh jag är så ledsen jag som trodde du var hanns mamma. Näpp där hade hon allt fel.
Åkte hem och alla barna var jätte trötta, gjorde lite mat, pappan kom hem och jag fick fortfarande jobba, Riikka kom till mig vid 7 tiden utan att jag visste det, men hon väntade så snällt på mig, sätter mig i hennes bil 19.32, hallå eller, halv 8 fick jag sluta. Jag säger då det.
Åkte till Sothbery, mötte upp Janinna och Lina, for till maggie mc fly och åt inte så god sallad.
Nu sitter jag här och planerar inför i morgon.
Och jag har kommit fram till att om, vi äter frukost här och jag gör ordning efter oss, åker sedan till Riikka för att ha en playdate och sedan äter lunch där, för att sedan bege oss av till glass farmen med alla barn, och vara hemma strax innan 3 då jag ska sluta, så skulle jag ju inte behöva städa i morgon. Det måste vara havregryns gröten som har gjort mig så smart på sistone. Pratade med kajsa eller habibi förut när barna hade nap time, gud vad jag skrattade åt en gamal bild på henne, jag häll ju på att dö eller något liknande, haha
Jag håller förövrigt på att bli galen här av alla mina myggbett, någon sa kom inte ihåg vem, att dessa myggbett kan vara farliga och jag har typ nu en miljon eller något och alla har jag kliat sönder.

Föresten i dag på stranden, så fick jag så fruktansvert ont i min knä, mitt knarrande knä, attand vad rädd jag är att jag ska få ont i knät när jag är här, har blivit bättre nu men jag får ju göra något åt mitt knä, det är en sak som är säkert, men frågan är vad!? Jag vet att Daniel sa något en gång men det kommer ju inte jag ihåg, jag brukar komma ihåg allt men inte bra och nödvändiga saker.

I går när hanna och jag hopps det var någon med henne, så skålade dem för mig, men jag har inte fått svar på varför. Skulle vara ganska roligt att veta. Positivt Negativt?

Nu ska jag sova och jag ha även i dag ställt alla mina 3 klockor. Jag ska rackarns inte försova mig något mer.

// Helén

2½ Ingen soldat = ca 13 minuter!

hallå hallå gott folk!

I dag har jag haft massa enerigi, så har gjort massa roliga saker, i morse så lekte jag massa med barna och de fick ta fram så mycket det ville utan att jag sa att de skulle städa! :) haha
Efter lunch så åkte vi till Riikka, innan vi skulle åka till horsepark och träffa massa andra au pairer.
Parken var jätte mysig och det var massa au pair barn som lekte tillsammans, medans au pairerna satt och snackade, trevligt trevligt!
Åkte hem med två trätta barn, tjejen somnade och pojken somnade efter 5 minuter här hemma, lät han bara sova i 15 minuter eftersom han igentligen inte får sova.
när mamman kom hem åkte jag till sothbery för att köpa mat till ida, möte Riikka och vi begav oss i väg till fattiga warren, tog en ny väg som är hur enkel som helst, den tog bara 30 minuter till sothbery och sedan tar det ca 15 minuter hem till mig så ca 45 minuter, inte alls långt. Ida du bör prova vägen, jätte lätt.
I warren så åkte vi till sjön och satt där ett tag, åkte sedan hem till ida där vi gick in i det läskiga badrummet, när vi var där inne så var det inte så läskigt men när vi var på väg ut så hörde vi något konstigt ljud, så vi sprang i panik tillbaka till idas rum, men var tvugna att gå tillbaka för vi glömde släcka lampan, haha. Hon bor på ett B&B och i ett av rmmen så var det en man som hade skutit sig själv och vi ville gå in i just det badrummet. jaja, nu sitter jag här och har just ställt alla mina tre väckarklockor med en kvarts mellanrum, så jag hinner somna om två gånger. jag är så allt smart!

Haha på tal om att jag är smart, jag skulle ta tiden på hur lång tid det tog att köra från sothbery i dag till mig, då glömde jag att titta på klockan men så kom jag på att när jag började köra så satte jag på Ingen soldat och den låten är 5 minuter lång och jag han lyssna på den 2 ½ gång så då borde det ju ha tagit ca13 minuter hem, såååååå otroligt smart gjort av mig!

baj baj.
// Helén

Rackarns Usa alltså.

I dag har jag inte försovit mig, men rackarns vad jag vaknade till i natt, 11.25 for jag upp ur sängen och trodde jag hade försovit mig, men så tänkte jag, jag kan ju inte försova mig i 3½ timma utan att någon väcker mig.
Jo då när jag vaknade var klockan bara 11.25 pm, och jag kunde sova i sådär 8 timmar till, vaknade sedan vid 5 igen av något som lät där utanför.
Så varför måste usa vara olika alla andra länder? am, pm, mätsaker, farifareblabla, ja de flesta saker som de är ensama om att ha som vi andra länder inte tycker om? Till och med mamman tycker det är onödigt att bara usa ska ha så olika saker, hon tycker de ska gå över till europeiska mått, haha.
Satt där nere och pratade med pappan i går i väntan på maten, då pratade vi om att jag har så mycket kontakt med sverige när jag är här, och när han minsann flyttade till collage (`?) så ringde han minsann inte hem på två månader och det tycket han var skönt, och han pratade bara lite med sina kompisar, så jag frågade vart han gick någonstans jo då gick han ju i självaste NY och själv så bodde han på long iland, hallå eller, den biten kan man ju till och med åka tåg emellan. Sa då att han var ju inte i något annat land , han pratade samma språk, okej om han inte kände nåpgon men det är väl mycket lättare att lära känna någon om man pratar samma språk eller??? Han hade ca 2 timmar hem kankse 3, jag har 12 timmar hem och annan kultur, annat språk, annat alltihop, jag tycker det är skillnad, jag hade 1½ timma till skolan inte ringde jag hem till mamma varje gång jag var i lindome, hallå eller, jag kunde ju bo där utan problem i 1 månad utan att jag skulle ringa hem. haha vilken WIMP han är eller var!!!

Nu ska jag gå ner och börja jobba, ha det bra
// Helén


Wimp

varför har ingen lärt mig att det typ betyder tönt, mes fjant, nörd?
pappan kom hem och frågade om jag mådde bättre och ja, sa jag för det gjorde jag så fick jag som svar "wimp"
inte visste jag va det betydde så jag frågade, han ba, vad tror du det betyder, vad låter det som?
Så slog jag upp det först i min bok, där står det något som ag inte ens förstår på svensk, så tänkte ja nä, jag ska ta reda på fler ord, då fick jag upp tönt mes fjant nörd.
Nu är klockan snart 8 och jag ska lägga mig. Börjar 7.50 i morgon, och jag ska INTE försova mig ska ställa alla tre klockorna.

// Helén

Helen gillar inte läget.


Jag tror att jag håller på att bli sjuk.
Det är Tisdag i dag, jag som trodde det var onsdag, har gått och trott det hela dagen, men men, Det är tisdag i dag, i går vaknade jag 2 minuter innan jag började vilket var rena rama turen, i dag väckte mamman mig.
När jag försov mig när jag skulle till skolan brukade jag oftast bli sjuk bara någon dag senare.
Men fortsatte att gå för att inte missa något, men nu är det inte samma sak, det är ju inte så att jag missar något om jag bli sjuk som jag måste sedan ta igen som tar ca 700 år för mig. Men nu är frågan om jag blir sjuk kommer jag att fortfarande ta hand om barna på dagarna eller kommer någon att stanna hemma?
För i dag har jag absolute inte mått bra,
Vaknade även att jag hade ont i halsen, så drack te till frukost och ett knäckebröd, min matlust är inte den bästa heller och jag är hängig. Fick halstabletter av pappan som var typ som de i sverige som äter som godis typ. Så tror inte dem hjälper så mycket,
Men det är en sak jag måste ta reda på i dag vem som tar hand om barna.
I natt blir det att ladda min svenska mobil också så jag har tre klockor har nämligen bara haft 2 dessa dagarna kankse var därför det gck som det gick.
Vill just nu ligga i min säng hemma hos farmor och bara bli ompysslad.
Nu har de uglybarna vaknat så jag får väl ta och ge dem lite mat.



Jag har härjat krig i huset,
jag har härjat krig i mig,
mina ögonlock är tunga nu
snart drömmer jag om dig,
snart drömmer jag om dig.

Jag har aldrig stått vid fronten
eller försvarat det jag har.
Men i skärvorna och flagorna
ligger ändå allting kvar,

// Helén


Starbucks.

skepp och hoj.

I dag har dagen bara rullat på. Barna har väl varit så där. Pojken fick 1 timeout i dag, bara för han får inte lov att säga "it´s funny" till allting och så hörde jag pappan att om du säger det en gång till så får du en timeout och jag hörde det 3 gånger så han fick så snällt stå i hörnet i 3 minuter. Tjejen har skrikit halva dagen. Men i morgon är det en ny dag.

Har även pratat med min syster hur hon hade det första dagen i skolan. Oj vad nyfiken jag är. Men jag tror det är bara för att jag saknar skolan. :) Jag drömde ju tilloch med om skolan. oj oj oj. Vaknade av mig själv 8.18 och började 8.20. som tur så tar det ca 5 sekunder att gå till mitt jobb. men jag var där i tid och det är ju huvudsaken. Ville inte vakna upp men var ju liksom tvungen.

I kväll åt jag mat med familjen, kännde att jag behövde tillbringa lite tid med dem, efter den goda grillade maten så fort i väg till sothbery till starbucks och träffa andra au pairer, det var två tyskar som åkte hem, så 2 mindre av typ 8726838964274 st.
På onsdag ska antagligen alla au pairer träffas i någon park på en playdate, hade tänkt att få med Ida, men hon har ingen bil, men jag HADE tänkt att prata med henne i kväll men det går inte så bra, hon är ledig och dricker vin. Får väl försöka i morgon.

Nathalie det halsbandet älskar jag verkligen, andvänder det nästan varje dag, tack så mycket.
Camilla det är bra att du håller med mig
Pappa IKEA är svensk inte undra på att du tycker det känns svenskt.

Nu ska jag sova i mitt unerbara goa duntäcke, ska ringa kajsa i morgon med, hon kunde ju starta en blogg för mig om hur hon har det, eller kankse inte, en blogg om skolan, hahaha. Nä där tog jag allt i.

// Helén


Jodå jag älskar min syster.

I morgon/idag börjar min syster i skolan, hon ska börja i min gamla skola ha min gamla lärare hon ska gå där jag gick helt enkelt. Jag vet inte riktigt men på något sätt så är jag så glad, men jag vet inte riktigt varför, just nu är min plan att jag ska sitta uppe tills 12 något för att ringa kajsa och prata med henne innan hon börjar. Jag har fortfarande inte riktigt fattat att jag aldrig mer kommer att gå i skolan, jag sitter lixom här i självaste staterna och lever runt som au pair.
Gick iaf in på skolans hemsida nu hon börjar 09,30, då måste hon åak hemifrån 8 alltså om jag var hon, första dagen i skolan så borde man ju gå upp tidigt, om hon inte är vaken så är det väl bra att jag ringer och väcker henne, det ä
r inte alla som blir väckta från USA varje dag.
jag bara såg bilden från skolan, alla minnerna. Från att komma och inte känna någon till att gå ut därifrån och känna massa nya människor. Okej jag saknar skolan, jag vill bara vara där, alla i klassen, alla lärarna, bara vara helt enkelt.

Nu ska jag ta och ringa, hon kommer älska mig!!!!! :)
Mamma kankse blir minder glad, jag hoppas verkligen hon sover hemma i natt.

// Helén

IKEA!!!

I dag åkte jag, sandra, Riikka och Lina till IKEA i new haven, det skulle ta 47 minuter att ta oss dit men det tog mindsann mycket längre, i bland hatar jag mapquest. När vi kom fram så var vi så glada, kunde känna sverige, det ser pricis likadant ut som i sverige, gick direkt upp och åt, köttbullar med pommes för mig för potatismosest såg skabbigt ut, gräddsås och lingonsylt. Gott gott i gott gott. Gick runt och provade lite sängar, läste lite svenska böcker som vi hittade, köpte fingerdockor till barna, sedan så gick vi ner, det är pricis som hemma, de uppbyggda rummen och barn sakerna där uppe och allat gojtigt där nere. 
Sandra och jag var så glad.:) Jag fick köpt mig ett duntäcke som är typ 4-kantigt, ganska roligt, och ett örngott eller påslakan eller vad det nu kallas för.
Köpte lite ljus.
När vi hade betalat i kassan, så utanför så kunde man köpa korv pricis som i sverige, fast här fanns även en liten affär med MASSA eller inte massa men med svenska saker, allt fran sill till bakmix.
Jag gick där i från med, flädersaft, KALLES kaviar, vaniljsocker, lingonsylt, knäckebröd, morfars brannvinsost, som det står på så ska den vara stark, pasta som ser ut som älgar, inget godis av allt som fanns.
Vilken känsla det var att vara där, så svenskt.:)

På lördag ska vi till den skandinaviska butiken, för att köpa saker till den svenska middagen, men jag ska köpa hem till mig också så jag slipper äta amerikankst mat, det gör inget om barna inte gillar min mat för jag gillar inte deras.
Ska köpa ärtsoppa så jag kan ha det här. Orka med att äta någon äcklig ost soppa.

Nu ska jag syssälsätta mig eller kankse läsa en svensk tidning, för jag har nämligen bestämt mig för att ringa kajsa när klockan är runt 12 här alltså 6 på morgonen i sverige, för hon börjar skolan i morgon, min gamla skola, min lärare så jag ska bara prata med henne lite innan hon börjar!

Annars så tänker jag sova sååå gott i mitt nya DUNTÄCKE!!!
I morgon fick jag sovmorgon i 20 minuter men jag känner på mig att det är något skumt som spökar.











Vi hittade kooparbergs cider, alkoholfri men endå. Det finns ju ingen cider här.

// Helén

2 Månader! woohooo

I dag har jag varit här i USA i två månader, wooohooo
BARA 10 månader kvar!

I dag har jag och Riikka åkt till new milford där vi möte ida och åt kinamat, satt sedan på starbucks och bara tjöta.
Ida vet inte om hon har köpt glasögon för 500 kronor eller för 500 DOLLAR!!!! Det är ett mysterium som jag satt och skrattade åt.

Sedan skulle vi möta Sandra på park and drive i sandy hook, näör vi kommer fram ringer hon och säger att hon inte kan ta bilen, så jag och Riikka far till NY när klockan är 10,30 och hämtar sandra, om jag var i sverige skulle jag aldrig åkt i 40 minuter på kvällen för att hämta någon, men här är det annorlunda, jag fick äntligen träffa sandra som har varit på semester i 3 hela veckor med sin familj.

Vi åkte hem igen till sandy hook och nu sitter vi i min säng med varsin data, förövrigt så har hon den snyggaste datan man kan ha, den är lila med mönser på, samma som min fast utsidan är så mycket snyggare.

I morgon åker vi till IKEA, här ska vi minsann handla, och vi ska äta köttbullar eller något annat gott, Riikka ska åka med också, men Ida jobbar, lite synd skulle vart as roligt om vi skulle ha åkt alla 4. Men hon är ledig nästa nästa helg och det kommer att bli såååå roligt om allt går innom planerna.

I dag kom ett brev på posten till mig, Jonas hade skickat ett brev och rackarns vad glad jag blev!! När jag öppnade det så hittade jag ett annat kuvär när jag öppnade det kuväret så fann jag det minsta kuvär jag någonsin har skådat, innuti de så fann jag mitt brev!!

// Helén

Svenskt mat ska det bli!

Jag sitter just nu inne på en scandinavisk butik här i CT,  Så mycket svensk mat, dem har hushållsost, fattar ni riktig ost, jag funderar på att ta med mina sparade pengar och fråga sandra om vi kan ta den affären innan eventuelt ikea i morgon, det finns saft, godis, soppor, ost, vaniljsås, bikkarbonat, nyponsoppa,makfilsfile i tomatsås,fiskbullar, kalles kaviar, lingonsylt,vaniljsocker och massa massa andra saker från sverige och våra grannländer.
Då kan vi bara gå där och plocka till oss saker som vi kan andvända på den svenska middagen.
Det finns falukorv ser jag nu, ja ja ja!!!!!!! Här ska det minsann bli korvstroganoff någon dag, och jag bryr mig inte om familjen tycker om det eller inte, för jag vet vad jag ska äta i fortsättningen, orka äta något amerikanskt på ett tag om man kan äta svenskt. Nu hittade jag även ärtsoppa, detta kommer blir dyrt men om min kära mamma eller pappa läser detta så blir jag absolute inte ledsen om ni vill skicka över pengar till mitt konto.

Nu ska jag gå ner och äta amerikansk äckelfrukost.

// Helén

Sovmorgon eller?

Sovmorgon och att försova sig kankse inte är riktigt samma sak.
I dag började jag 7,35, gick upp med tuppen redan vi 6 för att ringa farmor, pappan hade fortfarande inte fyllt på pengar på mobilen, jag blir fortfarande irriterad eftersom jag hade vaknat och var pigg, sedan av någon andlednig så la jag mig i sängen igen för den var så varm och go, vaknar av att mamman knackar på min dörr, då var klockan visst 7,40. Jag hade försovit mig i 5 minuter. Kom upp fort som bara den, men 5 minuter kan ju inte göra så mycket, jag jobbar ju över varje dag.

I dag har jag gått en mega runda på 80 minuter med barna i dubbelbarnvagnen i alla backar, en backe tog det 6 minuter att gå upp för, påminner lite om kyrkobacken i kållered fast mycket jobbigare och tänk på att jag hade barnvagn.

Sedan har vi också ätit mat i ca 1½ timma, såååå sagta äter pojken, tjejen och jag hinner ju både leka och hon hinner somna innan han är klar!!

Nu ska jag snart sluta, ska sluta vid 3 men eftersom jag försov mig i morse 5 minuter så får jag väl jobba över 1 timma eller något.

Nu ska jag ta och läsa en svensk se och hör!!

// Helén

SKYDIVING!!!

Hallå gott folk!

Sista söndagen i augusti så ska helen landström prova på skydiving, jag längtar så jag dör.
Är ledig på måndagen så familjen har ju 1 dag på sig att hitta en ny au pair iaf min fallskärm inte fälls ut, men jag ska ju flyga med någon som har flygit mer än 1000 gånger så jag lär ju antagligen landa bra, innan så är det en kurs man måste gå och man ska få prova på att flyga i en sådan som man kan ha i sims, haha. har alltid velat göra det.

i dag åker familjen ericsson till mallorca och jag bad pappan fylla på mitt telefonkort för 30 minuter sen och inget har hänt, jag som hade tänkt att ringa dem nu i kväll/ morgon eller vad man nu ska säga!

Just nu tittar jag på tv som jag inte har gjort på evigheter, haha nu när OS är och allt så sitter jag och tittar på life with derek, haha Skulle ha tittat på SEX ANT THE CITY filmen men pratade för länge med sandra och sedan med mamman här om hur dagen hade varit.

I morgon funderar jag på att åka till dunbery mall med barna för att prata omparfymen, eller kankse inte, pappan ska jobba hemma i morgon, hurra hurra, eller inte.

Den 26 augusti ska jag och sandra ha en svensk middag för hennes mammas vänner, det ska bli köttbullar vet vi, men vi har inte kommit på något mer, förslag??

Japp Camilla jag menade dig! Kännde du dig träffad??

// Helén

Köp 1 parfym betala för 3!

Här så går man och handlar parfym så får man betala för den 3 gånger, 1500 kronor hade dem dragit av, eller 500 kr 3 gånger, men just nu står det skyddat belopp så i morgon ska jag dra ut ett kontoutdrag och gå till den trevliga tanten och prata med henne eftersom hon tycker så mycket om mig, jag hoppas hon får dåligt samvete.
Det var ju tur att man iaf hade pengar på kortet.  

Nu ska jag åka och möta Ida i nwe milford, ska äta ute i dag igen, men vi bestämde att inte mötas på danbery mall, för om vi åker dit så spenderar vi pengar på ett eller annat sätt.

På lördag kommer sandra hem den spilivinken, Jag har blivit kompis med hennes telefonsvarare.  Hi this is sandra i can not take your phone call now, ............... 

utan internet i 4 dagar.

-utan snus i två dagar försmektar vi på denna ön.
-så kan jag väl inte skriva det är ju inte sant, inte kan jag väl skriva utan snus,
-inte det? har du nån snus?
-nä
-har annika någon snus?
-nä det förstås.
-har jag någon snus då?
-nä det kan väl hända, men vi andvänder ju ingen snus.
-det är ju det jag har sagt hela tiden att du ska skriva, utan snus i två dagar.
-men om vi skriver så, så tror ju folk att vi andvänder snus.
-hörrö du tommy, svara mig på en sak, vilka människor är det som oftast är utan snus? de som andvänder snus eller de som inte andvänder snus?
-dem som inte andvänder snus förstås.
-varför bråkar du då? skriv som jag säger. utan snus i två dagar försmektar vi på denna ö.


dialog mellan pippi och tommy!

hallå hallå.
Nu har jag fått tillbaka internet, känns otroligt bra, var bara utan i 4 dagar men det är lång tid om man verken har internet eller pengar på mobilen.
dessa 4 dagar som har gått har det hänt så otrtoligt mycket, med familjen och mig.
torsdag jobbar jag över 1 timma men pappan var hemma, jobbar över på fredagen också, jobbade 51 timmar den veckan, var och ¨t på restaurang med ida och riikka i torsdags, skulle åkt till katonah och ata gott annanasris men tiden blev inte så lång, på fredagen bakade jag kanelbullar och sedan åkte jag och riikka upp till ida i warren, satt vid sjön där och bara pratade. mys mys. på lördagen åkte jag hem till riikka, köpte vin och lagade köttfärssås med spagetti,mums mums. Färgade mitt hår mörktbrunt/ svart på kvällen, ångrade mig lite på morgonen men nu är jag glad över det.
på söndagen sov jag ut, åt kötfärssås som blev kvar med färskpotatis. min familj vet inte vad färskpotatis är.
När jag kom hem på söndagen så åkte jag och min familj till en restaurang chiili, en mexikansk tror jag. när vi hade ätit upp kom det fram 5 personer ur personalen och börja sjunga för mig för pappan saa att jag hade fyllt år. haha.
i dag har det vart en bra dag vart på biblioteket med barna och nu ska jag i väg till panera and bread. En tysk au pair ska fortsätta på sitt andra år men inte här utan i seattel (?)
men jag är glad att mitt internet är tillbaka och att allt känns bra med familjen igen!
nu har jag rakans med brottom!

//Helén

Allsång på skansen.

hallå hallå!

Har nyss tittat på allsång på skansen, sista avsnittet, när det började rös hela jag, riktig sommar var det.

nu håller jag på att titta på killinggänget, ska se på fyra nyanser av brunt nu hade jag tänkt.

"vi driver med tyskar, vi driver med tyskar, tralalala lalalalalala."

I blan är det bra att SVT:se finns!!

Norwalk, barnens museéum!

hej hopp.

I dag har jag varit borta nästan hela dagen vilket var helt underbart, åkte här i från vid 10.15, åkte till jack and madie och åt mat, packade in alla ungarna i en och samma bil, satte på en DVD och fortsatte mot Norwalk till childrens museéum. Påminner om universeum. Innan vi åker hem släpper vi alla barna på en lekplats så dem får leka så dem blir trätta så dem somnade i bilen, vilket dem gjorde. När jag och steph satte oss i bilen pustade vi ut och sa båda två vi klarade dagen!. Barnen vi hade var 4,3½,3 och 1 år. Dem var överallt och ingenstans. På vägen hem så körde jag förbi dunkin donuts, köpte en donuts kände bara att jag behövde en. Kommer hem vid halv 6 då har mamman redan kommit hem, vilket var bra, när vi körde in i garaget så stängde hon sin, så hon sprang snabbt upp och bytte kläder, så jag kunde sluta fortare.

I går när jag pratade med Ida så skickade jag ett kort som jag tog på mallorca förra året, på två killar som jobbade där, då satt jag och pratade om mallorca och om dem, då säger hon när hon ser kortet, Helen, han till höger har jag gått i samma parallel klass med i hela mitt liv nästan, är jorden liten?? Jag menar han träffade jag på mallorca och henne i USA, hallåå!! Jorden är då minsann allt liten men den är inte platt!

I morgon blir det att åka till Orange till jack and madie, fanns ingen annan dag att få plats för, ska vara där vid 1 då dem slutar skolan, varför jag valde att vara där var för att stepf behöver inte städa sitt playroom, och dem har världens största på köpet.

Nu ska jag ta och byta om till pyjamas och lägga mig, inte sova men titta på tv som jag inte har gjort på år och dar!

tjingeling!!!

50 dagar!

I dag har jag varit i usa i 50 dagar! I vissa fall är det bra att man har resedagboken, så man kan hålla koll på hur många dagar man har varit här.

Allt är okej med mig, min syster har blivit as tråkig sen jag lämnade sverige, (mamma glöm inte att ta henne till läckaren)
hon svarar aldrig när jag ringer, hon är kortfattat på msn, men hon kankse längtar efter sin riktiga pappa. Medans han dansar runt där på någon fin söderhavsö så är hon hemma i sverige och tråkar sig.

Just nu väntar jag på att pappan ska laga bbq han är inte så snabb det kan jag säga, både jag och mamman är as hungriga.Hoppas bara dem säger till när maten är klar, men antagligen inte. Får la gå ner och checka läget.
Klockan är ju BARA iofs halv 8, så igentligen så ska jag väl inte räkna med mat förrens vid 10 i detta landet. åååhhh

ha det bra.
puss och kram

Au pair mötet.

Hej hej!

Det var en väldans bra tur att jag gav denna au pair mötet en chans, på själva "poolpartyt" där inga var i poolen var det väl så där, satt och pratade lite med Riikka från finland och maryna från ukrina, Åkte med dem till Watherbery till ett mall och åt lite mat, och tittatde i affärer de 20 minuterna vi hade på oss innan de stängde, mötte även upp lite fler au pairer från andra organisationer.
På onsdag eller torsdag brukar alla au pairer träffas på starbucks i southbery, vilken dag man går på beror på vilka som är där för det var tydligen bråk mellan två gruoper, haha
På lördag ska jag även hem till Riikka, hon har semester och hennes familj är borta så hon sa att jag kunde komma över. Tråkigt att hon är 21 och jag är 19, eller??  Hon var en stört skön människa alltså. Min egelska kände jag idag att den har blivit mycket bättre sen jag kom hit, det känns så bra!  

Veckan som kommer så ska jag göra!
Måndag: Ta det lungt, poolen pojken.
Tisdag: Museéum med steph och hennes barn i norwalk.
Onsdag: Biblioteket eller parken.
Torsadg: Oxford åka till ice creame farm och möta Riikka och hennes barn.
Fredag: Ska se om jag kan träffa Ida en stund.
Lördag: Åka till Riikka, dricka något från sverige/Finland, Hum hum??
Sändag: Vilodag.

Nu ska jag ta och lägga mig så jag orkar med barna i morgon.

//Helén

Beslutånget så jag dör.

I morgon är det daxs för au pair möte, just nu har jag absolute inegn lust att gå, eller jag vet inte, jag har en sådan jävla beslutångets, det positiva med att gå dit är att få träffa andra au pairer eftersom det är från en annan grupp oxå så kankse man borde gå och förhoppningsvis så finner man någon svensk. Lära känna de au pairer som faktiskt finns i mitt område, Alla är födda mellan alltifrån 80 till ja då mig 89 men jag är den yngsta och de flesta är 80-86. mycket roloigt, eller så är jag en sån optimist nu och bara inte vill åka dit. Guuuuud säger jag bara jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Jag kan ju göra som så att jag inte ställer klockan i morgon och om jag vaknar innan 11 så går jag och om jag inte vaknar innan som jag antagligen inte skulle göra så åker jag inte. Men samtidigt skulle det kankse vara bra om jag skulle åka?! 
Hjälp jag vet iunte vad jag ska ta mig till.

Men nu ska vi vara glada, Pratade med emelie i dag och hon berättade att dem hade varit på trädgårn i går och haft skitroligt, Marc hade sovit på gräsmattan i natt.
Jag satt i min säng och skrattade till jag inte fick någon luft, skulle sedan gå ner till folket på kalaset för jag kunde ju inte sitta på mitt rum hela tiden, när jag kommer ner börjar jag tänka på Marc hur hans mamma och syster hittar honom där och jag bara börjar skratta, sitter helt själv vid ett bord med  tårta i munnen och bara börja skratta, dem måste ju tro jag var dum i huvudet eller något. Jag fick gå upp på mitt rum för jag tyckte det blev pinsamt tillslut men jag kunde verkligen inte sluta skratta.

Fick även möta mammans bror i dag som är gay, rackarns vilken trevlig kille. Ful var han när han kom men snyggare när han gick, han skulle på bröllop. Efter han hade åkt skulle jag gå ut och ta mig en promenad och ringa sverige för jag orkade med kalaset där inne. Han har inte åkt än så jag passar på att saga, Nice to meet you today.
han ba " I can´t smoke in my mom´s car, so i moust stay here to smoke.  jo men det tyckte jag var ett bra svar på trevligt att träffa dig!  Fortsätter min promenad men får inte tag på någon i sverige, UPPTAGET under de 30 minuterna jag var på min promenad.

När jag satt här på rummet för att bara gå upp en stund då börjar jag höra hur alla sjunger för tjejen, tack för den tänkte jag, när jag sedan kommer ner så säger mamman, jag kom och tänka på dig när vi pricis hade börjat sjunga, okej tänker jag. Var väl nere en timma eller något för alla hoppar i en borg, när jag sedan kommer ner igen så ser ja då har dem öppnat alla presenterna, "helen du måste se på alla presenterna hon har fått, de mesta ligger på min säng." I sverige så säger vi iaf till lute att "nu ska vi öppna presenterna", men inte här minsann, här säger man till efteråt.

Nu ska jag ta och titta på Tsatsiki vänner för alltid, fick ta och ladda ner den i dag, glömde av vad fortsättningen av tsatiki morsan och polisen handlade om så nu ska jag ta och se den.
tack och hej.

Nu ställde jag klockan, jag ska ge mötet en chans, men eftersom det är poolparty så hoppas jag på dåligt väder, om det är fint så får jag väl säga, jo min kropp får inte vara i klor, den får massa konstiga gröna prickar så  I`M soooooo Sorry!!!

puss och kram

New milford, stop and shop.

hallå hallå.
som sagt så var jag as trött förrut, gick ner och lagade lite wok, när jag var klar ringde Ida, hon hade slutat och ville möta mig, jag var inte så pigg på det, eftersom jag var inställd på att sova tidigt.
Efter mycket om och men så åker jag till new Milford och möter henne, en mycket underlig fredags kväll, vi sitter på stpo and shops  parkeringsplats i ca 2 timmar och bara pratar, ganska soft. Nu håller jag på att ladda ner VLC så jag kan ta och titta på tasiki morsan och polisen, som jag ville förrut.
Jag har till och med satt klockan på 9,30 i morgon, för att vara snäll och hjäpa till, de sa att jag kunde ta sovmorgon.

// Helén

sorgligt men såå sant.

Jag är ju nästan sorglig, för just nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta med till, har jätte tråkigt, det är fredag, sandra är på semester med sin familj och ida jobbar, så jag funderar nästan på att gå och lägga mig eller något, kankse ska ta och titta på dirty dancing innan, efter som tasiki morsan och polsen inte funkade, jag har längtat hela dagen för att få se på den filmen, så när jag väl ska s på den så funkar den inte. Dööö säger jag bara. Jobbigt att veta att man kankse friviligt går och lägger sig innan barna en solig fredags kväll då klockan bara är halv 7. Sorgligt men såå sant.
Nu ska de ugly barna gå och lägga sig, så om jag har tur så somnar jag inte före dem iaf.
sedan har jag problem med vad jag ska ta på mig i morgon, 1års kalas. Kläderna är det sista problemet iaf.

I september ska familjen till boston för pojken ska opereras, då ska dem antagligen lämna tjejen hemma, så jag ska passa henne en dag och mormorn en dag, men jag ser faktiskt i fram mot det, kommer säkert vara jätte trött på ungen efter dagarna men jag ser det som om man kan ju göra lite roliga saker då, som om att handla på arbets tid. Det kan man ju inte göra med två barn, men med 1 så kan man.

Nu ska jag ta och äta lite god glass, vanilj med peanut butter och tryffel i. OCH se på dirty dancing!

// Helén

Undersökning behövs absolute!

Jag tror helt allvarligt talat att jag måste undersökas på något sätt.
Skulle gratta Kurtan förut, så jag loggade in på dansbandsdax och grattade gamla kurtan och satte på lite svensk musik eftersom NRJ web radion inte funkade.  Jag vet inte vad jag gjorde men jag blev fast på den sidan nu i jag vet inte hur länge! Tittade på alla roliga människor, alla konstiga namn som alla 40- 50 och 60 talister har så fint hittat på!

I dag har jag verkligen haft en lat dag, har inte gjort ett dugg, började med att pojken fick titta på tv efter frukost, han brukar bara få titta innan frukost, Tjejen somnade runt halv 10, pojken vilar sig i ca 20 minuter, jag pratar med elin på datan medan han vilar, sedan låter jag honom titta mer på tv för jag visste inte vad jag skulle göra. Han tittar på tv, jag pratar lite med cornelia, ringer sedan även jonas och pratar med han och eveline i ett bra tag, känner sedan att det är dax för att ge pojken mat men han var minsann inte hungrig, så jag tvingade honom inte, Tjejen vaknade och hon fick i sig lite mat, lägger på med jonas och eveline ska ta upp tjejen efter a hon suttit i sin stol ett långt tag, vad gör hon inte om att inte spyr ner mig, henne och hela golvet. Det blev med att tvätta lite tvätt och städa, lägger henne i sängen medans sålänge jag städaroch fixar, pratar även lite med nathalie på datan, lägg märke till att jag pratar inte i telefon varje dag när jag jobbar eller är vid datan. Skulle åka till biblioteket med barna för det var något experiment där i dag, men ringde till mamman och sa att tjejen hade spytt och hon tyckte inte det var någon bra idé att åka, jag tyckte det var bra, så vi stannade hemoch hör på detta, tjejen somnar och jag och killen tittar på filmen bilar och äter lite godis bilar. Detta är en sådan dag som måste få finnas i bland, jag var inte på topp, jag låter honom aldrig nästan titta på tv/film annars undr dagen i vanliga fall. Men en sån dag som det har varit i dag kommer inte att få upprepas på mycket länge. 
I morgon efter lunch ska jag sätta barna i dubbelvagnen och gå en långpromenad, det var längesen, eftersom vi inte var ute i dag, eller kankse ska till parken? vad vet jag vi får se vad som sker. 

I morgon ska jag upp as tidigt, börjar 7,35. Ska dusha innan, ååååhhh jag vill sova, men som tur är det fredag i morgon och jag vet bara att jag ska sova ut på lördagen även att det är tjejens födelsedagskalas, om dem vill ha hjälp får dem be mig dagen innan.Kalaset börjar 1pm, poolparty, alla dessa jävla pool saker hit och dit. Ska på poolparty på söndagen också, men jag vill inte dit just nu, orka, kan dem inte komma med havet nästa gång?

Nu ska jag sova så jag blir lite gladare för nu är minsann mitt humör på botten.

// Helén

RSS 2.0