Björn Gustafsson!

nu har jag kommit hem från stockholm efter 5 timmar på tåg varav 1 timma spenderade jag och hanna i lekvagnen pga inga lediga platser. ska berätta hela resan nu.

Gick upp 05.30 i onsdag för att åka pendeln in till göteborg, mötte karin och hanna. väntade i göteborg på tåget till stockholm. Hanna och jag fick sitta på golvet eftersom vi åkte på fritidskort så hade vi bara platser från töreboda till stockholm, vi fick helt enkelt sitta på golvet. konduktören hittade oss och sa till oss att det fanns platser längst fram i tåget, tåg resan var seg, väl framme i stockholm så var jag jätte glad, hittade två tunnelbande kuponger i min plånbok:) Åkte tunnelbana till gamla stan till vårat vandrarhem ''två kronor'' det var as mysigt! Lämnade våra väskor och satte oss på ett mysigt litet café i gamla stan. Checkade in till vårat mysiga lilla rum. Gick på stan en stund, jag älskar och bara gå och titta i stockholm på alla mysiga gator och torg. men det tyckte inte hanna och karin så mycket om så det blev en snabbis och sedan tillbaka innan vi skulle se björn.

Gjorde i ordning oss för kvällen och började vår färd mot mosebacke med ett stopp på macedonken först.
När vi väl hade gått upp för alla 138 trappsteg så var vi framme på mysiga mosebacke, hänger av oss och beställer en ''grogg' som det stog på kvittot. Det var en god drink med lime och mkt krossad is!
Sedan fick vi äntligen gå in och sätta oss i salen. vi sitter ganska långt fram, jätte bra platser eller ja någolunda bra. får en kille nästan framför mig som har en stor mössa på sig.
Självaste Uzz kommer in och börjar showen. Dilba och björn är det som är gäster.
Dilba pratar om sitt liv med Uzz.
Sedan kommer mannen alla har väntat på, självaste BJÖRN GUSTAFSSON!!!
Pratade lite om hans liv från förr till nu ungefär. Otroligt bra, fast mössan som var framför mig var otroligt irriterande. Man fick verken ta kort spela in eller filma under tiden Uzz pratade med björn men där emot sas det inget om när han pratade med dilba haha
In i mitten någon gång kom någon med paket och pratade han hade två minuter på sig och säga vad han ville.
Sist och minst så kom praktikanten till Uzz in niklas från skåne. En otroligt bra kille, 14 år och körde lite stand up, han var otroligt bra för att bara vara 14 år. Alla skrattade till och med Uzz och Björn.
När det var slut var det dags för kameran.
Traffade BJÖRN GUSTAFSSON utanför och fick ta kort med honom:)

Hela jag darrade av Lycka, man kände hur hela jag darrade men samtidigt skulle dölja det,
man bara kände hur han var lugn och hela min kropp darrade, darrade säkert i 30 minuter efter det. har inte darrat så här mycket sen jag träffade HÅKAN HELLSTRÖM sist på artisten i göteborg.

Sedan kom även Uzz Nujen (vet inte hur man gör sådant n som han har) och niklas från skåne och vi pratade lite med dem också störthärliga alla tre.

Jag och Hanna var jätte glada hela kvällen eller aa jag är fortfarande glad, stackars karin som var sjuk var också glad:)

På morgon blev det frukos på vårat mysiga vandrarhem, sedan stan som jag ville. lämnade väskorna på stationen, och gick runt i huvudstaden. Från centralen till stureplan på jakt efter kändisar för karins skulle. Hanna var lite sressad för hon ville inte missa tåget hem till kära göteborg. Så vi gick fort och såg allt men inte så länge. Eftersom vi var riktiga turiser så tog vi kort på allt möjligt. Från gatstenar till en man som stog nedanför rull trappan och sov, han stog upp och sov.  Det blev att vi blev sittandes inne på centralen för att vara i tid. Karin fick då syn på en ''kändis'' Patrik Isaksson, hon var otroligt glad över detta, inte åker man till stockholm varje dag. Vi gick på tåget mot göteborg och när vi väl var framme var vi otroligt glada!!!!

Stockholm är en mycken underlig stad men samtidigt en fin stad, som man bara vill gå runt i och bara titta.
 Jag är ju trotts allt en Windows shopper som jonas sa.

Nu ska jag ta och lägga mig efter min lilla tur till stockholm. O för glömligt

// Helén


Nostalgi 2005-2008.

Sitter hos farmor och tittar på massa gamla bilder.
När jag var pamela, när ''vi'' var i varberg, valborg hemma hos mig (hahah vilket skämt), romantisk middag för två innom parantes tre. skidresan, lägret i vallda, massa olika saker, hade tänkt att ladd upp några bilder. om det går, internet här är så segt.

Det gick inte att laddu upp bilder, funderar på att ta med mig några bilder till anna och läägga upp dem där.
Kom och tänka på massa roliga saker som hände sommaren 2005, det var nära döden upplevelser med jonas för att han skulle åka upp på för ksk:s backe. han gör det först själv och sedan när vi åker där i från så tar han fart och åker upp med mig bak, jag glider av moppen alltså glider av, då fattar ni vad brant om jag glider av. Eller när vi skulle ta bilen upp till tulebo sjön då vi trodde en polis kom fram till oss då det var en tjej som frågade om vi var hasse och tage. hahah Eller när jag anna och jonas var i åsa och badade då vi kom på att åka till torslanda från åsa till torslanda med mopparna. Vi kommer till mölndal då jag frågar.
- jonas vi får väl åka på alla vägarna utan motorvägarna med mopparna?
- Jo det får vi, hurså?
- denna väg som kommer nu är ju ingen motorväg utan en motortrafik väg kan vi inte ta den då till torslanda?

Dumma som vi är åker vi på vägen, åker några kilometer fram till BK avfarten. då var det en lastbils chafför som skrek åt mig
NI FÅR INTE ÅKA HÄR!!!!!!
vi blev rädda och körde av. När vi står vid BK inser vi att det bara finns motortrafikleder runt oss. vi får fortsätta till högsbo. efter mycker om och men så kiommer vui fram till torslanda.
Mormor tyckte vi inte skulle sova i husvagnen,
'' det skulle ju gå bra om det bara var du och den där tjejen men nu är det ju en kille med, när vi var i ålder så fick inte vi sova med killar. undra vad morfar ska tycka'' ahaha söt är min mormor.
Anna fick för sig att hon skulle få med sig en kattunge hem, sittandes bak på en moppe:)

Resan till Varberg var helt underbar. Jag jonas anna eveline nathalie och cornelia.
Alla bråkade om vart man skulle ligga, farmor hade bakat frallor som alla tyckte om, jag och jonas spelade ''brödpåker''
ingen av oss kunde sova då han kom på idén om att vi kunde spela brödpåker, vi hade 6 frallor var som vi skulle ha i tre dagar, det slutade med att jonas hade 12 och jag inga, han hade till och med två godisbitar och en trasig strumpa allt för att jag ville vinna tillbaka en fralla. Men trots allt så gav han mig en fralla på morgonen.
Dessa dagarna var helt underbara.

Såg lite bilder av min och annas romantiska middag för två, inomparantes tre då elin kom. hur mysigt som helst, vi måste snart göra om det.

Lägret i vallda i 1 med klassen.

När peter tar hål i örat.

Håkan Hellström 22 oktober, då det var jag 7 ungdomar till och resten var 400 pantionärer som var och såg på håkan på artisten i göteborg.

Håkan hellström den 7 september på liseberg.

Håkan hellström 2007 på liseberg.

Alla konstiga bilder som jag och elin har tagit i våra dagar. alla bilder som anna och jag har tagit.

Bilder på när jag och elin kom hem klockan 6 då vi först har varit i grimmered sedan fick för oss att åka till kållered för att vara där i 1 timma och sedan ta oss hem till torslanda då det inte går någon buss.

- Vart är ni?
- Vi är vid volvo bussen tar den vägen på natten.

Vi står vid nils erikssons terminalen och väntar på bussen.
Nattaxan har slutat.

Pamela bilderna är ju endå härliga. Fyy vad jag ser ut, att det alltid är jag som går med på att bli sminkad hur som helst,

Balen 2005 i nian. hahah det var ju ett enda stort skämt.

Något jag skulle vilja ha bilder i från var när vi var ute och gick i nian i skogen då jag ramlar ner i ett träsk!!
Det var bara jag och jonas av ''vi'' som gick med den dagen fast vi gick med saras klass. Vi hade den brilianta idén om att gå längst bak och när dem inte såg vända om hem iegn till sara. Vi lyckades smita men det som inte stog i våran plan var att bakom så gick kerstin med våran klass. Sara slapp jonas slapp halvt och där stog jag som var tvungen och gå, jag gick inte utan jonas, han var tvungen att komma tillbaka HAhaha, vi blev sura och tog en genväg (genväg= senväg) Vi hörde tjäder på andra sidan av tjäret.
Jag säger åt jonas ta upp dina byxor så långt det går så inte dem blir våta. Jonas sprang först han klarade sig sedan var det jag jag kom halvvägs då har jag skunkigt igenom tjäret så jag sitter fast!!!  jag får ingen hjälp utan får sätta ner armana i vattenet och krypa upp. Inte fick jag gå hemm heller uatn var tvungen att gå 5 kilometer i skogen. Gissa om jag var sur.

Roliga minnen har jag då allt.
Helén

Björn Gustavsson 26 mars

Hej hej
Nu har det hänt en hel del sen sist jag skrev.

Au pair:
Jag har fyllt i mina uppgifter om au pair på en sida som man loggar in på.
Hittat referenser som blev jätte bra, läckarundersökning, betalning, kort, ordnat pass, (kom på att mitt gick ut så jag inte kunde komma hem;( ) hittat kort på mig och barn, mest blev det alma och wilma:).
Gick till sts och har lämmnat in dem, dem är just nu i USA och jag bara väntar på att det ska stå på min sida att familjerna kan komma åt mig. Detta är vad som har hänt innom min au pair bit,

Skolan:
Allt är fortfarande jätte stressigt och jobbigt, porjektarbetet rullar på allt skall in på måndag efter lovet, åh herre gud, det kommer vi aldrig klara. Massa som ligger efter mig måste snart ligga före mig om jag skall kunna gå ut skolan.
jag kan längre inte prata med lärarna normalt längre pga att vissa krumilurer i klassen tror att man ''fjäskar'' det var ju jätte roligt att höra det varje dag. Bara för att vissa inte kan prata med lärarna utan att låta ''duktiga'' det kan ju inte jag hjälpa.


Balen:
Balen vet jag inte riktigt hur jag skall göra med den.
Om jag skall gå eller inte, Jag har betalat in penagrna men har inte hittat någon klänning, (har inte varit så intreserad heller). Sist jag var och tittade på klänningar försökte tanten lura i mig en klänning som hon antagligen köpt in från ullared och försöker sälja till oss för 500 då den på ullared kostade 169. nej tack sa jag och gick.

Positivt med balen:
+ Känna sig extra fin under hela kvällen.
+ Fin klänning som man annars inte har.


Negativt med balen:
- Bara känna sig fin under kankse 8 timmar.
- Mycket penagr för så lite tid.
- Ont i fötterna när man kommer hem
- Vad skall man göra med klänningen efter balen?
- Alldeles för mycket prat om balen.


Kostnader för balen:
'' Klänning ca +- 1 500
'' Skor 300-500
'' Väska 300
'' Inbetalningen 550 ( farfar betala)


 Säg att allt går på nästan 3000 och att jag skall betala allat själv förutom det farfar betalar.
För 3500 får man en + försäkring i usa, då är frågan skall jag spara pengarna och köpa mig en plus försäkring när jag åker till usa eller gå på balen?

Om jag skulle sett fram mot balen skulle detta antagligen vara enklare, just nu ser jag inte ens fram mot balen, jag har ingen lust att titta på klänningar, ingen lust med något som har med balen att göra. Självklart skulle det vara kul om det nu var så att man hade alla dessa penagrna som behövs för att få gå på en bal då kankse det skulle varit kul, men när man blir erbjuden att hellre få pengar till usa så skall man kankse ta den chansen.
Satt och pratade om balen med anna och nathalie här om dagen, ingen av dem två skall gå, nathalie har köpt balklänning men funderar på att sälja den, anna har varit mot balen hela tiden, elin skall inte heller gå.
Om det nu skulle ha varit så att alla skulle gå på balen då kankse man skulle blivit lite avundsjuk, att man själv inte skulle gå, men nu när ens närmaste inte skall gå då gör det inget, jag går hellre ut och äter meddem än att äta på valand med min klass. Vi är 1 kille i klassen, vissa ska gå med bygg och andra skall gå med de andra tjejerna i klassen.  Orka balen!!!

Gick in och tittade på au pair sidan om det hade hänt något nytt men icke sa picke.
Jag lämnade in alla papprena den 7 mars och det har fortfarande inte hänt något.
Jag vill bara få svar så jag kan fortsätta.

Onsdagen den 26 mars åker jag hanna och karin till stockholm för att se på björn gustavsson.
Han är härlig den mannen.
Vi åker 8 på morgonen dock inte med x 2000, vi åker med ett rigional tåg för då kan vi åka med våra busskort till töreboda. och enbart betala 161 VS 154 fram och tillbaka, medans karin som inte har något buss kort får betala 600 tur och retur. Vi kom billigt undan med enbart 300 kroner för vårt vandrarhem '' två kronor'' . Björn gustavssons biljett kostade bara 165 kroner, Vilket betyder under 1000 lappen för både boende tåg t/r och björn,
jag har alltid tyckt om att gå i stockholm har varit där sen jag varit liten typ 1 gång per år, stockholm är underbart mysigt. Jag har spart lite pengar från min lön som jag tänkte köpa lite skor och några kläder, det är mycket roligare och köpa i stockholm än i göteborg och jag som är en påssamlare är det mycket roligare också.

Ha det bra Helen


RSS 2.0